En Değerli Marka Artık Google ! (1 İzleyici)

Katıldı
3 Haziran 2014
Mesajlar
438
Tepki puanı
5
Yaşadığın yer
Elazığ
Kredi
16
eçtiğimiz günlerde araştırma şirketlerinden biri olan Millward Brown’ın duyurduğu bir araştırma sonucuna göre Google , Apple’ı geçerek dünyanın en değerli markası haline geldi. Google bu sene %40 lık bir büyüme yaşayarak bu başarıyı elde ederken marka değeri ise aynı oranla yükselerek tam $159 milyar fiyata ulaştı.

Şüphesiz Google’ın bu sene atmış olduğu inanılmaz teknolojik yenilikler bu büyümede en büyük faktörlerden biri. Özellikle yoğun olarak gündemde yer alan Google Glass ve sürücüsüz araç projeleri gibi muhteşem stratejik adımları toplumda yoğun ilgi görmüş ve google’ın bir anda büyeme hızını arttıran olaylardan biri olmuştu.

Öte yandan birinciliği elinden kaybeden Apple ise geçen seneye oranla bu sene %20 düşüş yaşayarak ikinci sıraya geriledi. Apple’ın şuanki güncel marka değeri ise tam $148 gibi yüksek bir rakama eşit oluyor. Henüz en büyük silahı olan iPhone 6 isimli akıllı telefonunu piyasaya sürmemiş olan şirket kısa süre içerisinde kötü gidişata dur deyip yeniden yükselişe geçmeyi hedefliyor.



Marka değer araştırması sonucunda zirvede yer alan Google ve bir sıra gerisinde ikinci sırada bulunan Apple’ı takip eden diğer önemli markalar ve marka değerlerine haberin kaynağından erişebilirsiniz.
 

Bu konuyı kimler okuyor

Benzer konular

Top