Öneri Genetik Komplo- Kitap Incelemesi (1 İzleyici)

La donna

sendlistdigital.com
Admin
Katıldı
Mesajlar
143
Yaş
31
Kredi
440
Genetik Komplo modern teknolojilerin karanlık tarafını anlatıyor. Polisiye bir roman olmasına rağmen okuyucuya daha çok distopya tadı veriyor. Herkesin okumaktan zevk alacağı oldukça sürükleyici bir tarzda yazılmış. Kitap boyunca dünya genelinde seyahat ediyorsunuz. Modern teknoloji ve bilim kurguyu başarılı şekilde harmanlıyor.

Leslie Alan Hortviz, polisiye ve birden fazla yan türü birleştirmiş. Kitap hızlı bir şekilde ilerliyor ve hikaye tüm dünyayı saran bir komploya dönüşüyor.

Genetik Komplo Konusu​

Genetik komplo temel olarak Chimera isimli çok uluslu bir şirketin cinayetlerine ve komplolarını anlatıyor. Şirket kişilerin DNA'larını analiz ederek kişiye özel biyolojik silah üretiyor. Yaptıkları deneylerle gitgide daha tehlikeli bir hale geliyorlar. Chimera çok katmanlı bir şirket olduğundan gizli dehlizlerinde neler döndüğünü anlamak çok zor oluyor.

Genetik Komplo Karakterler​

Kitabın ana karakteri olan Seth bir genetikçidir. Tabi kitapta daha çok biohacker tabirini kullanıyorlar. Seth kuralların dışına çıkmaya istekli olduğundan bu uygun gelebilir. Babasının hastalığı ve ölümü döneminde para sıkıntısı çekmeye başlayan Seth şüpheli bir şirketle bir anlaşma yapar. Ama bu onu zannetiğinden çok daha dibe çekecektir.

Eugene, Chemera için çalışan bir toplayıcıdır. Hedeflerden DNA toplayıp bunları şirkete iletmektedir. O her anlamda tehlikeli bir kadındır. Ancak bir görevde ufak bir hata yaptıktan sonra kendini sorgulamaya başlar. Şirket işi bittiğinde onunla ne yapacaktır. Chimerra ayrılabileceğiniz bir oluşum değildir. Hayatını garantiye almak isterken Seth'i izlemeye başlar.

Eddie toplayıcıları ve genetikleri yöneten kilit pozisyonda bir adamdır. Acımasız ve manipülatör bir kişiliği vardır. Şirketin Londra merkezini yönetmektedir. Çevresindeki insanları kullanıp atan bir adamdır. Özellikle akıl oyunlarında çok başarılıdır.

Alex şirketin zengin yöneticidir. Çin'de yaşamaktadır ve faaliyetlerini burada sürdürmektedir. Eugene'in Chemera ile ilk bağlantısı onun sayesinde olmuştur. Güç zehirlenmesi yaşayan oldukça tehlikeli bir adamdır.

Turnquest, kimliği gizli tutulan üst seviye bir bilim adamıdır. Genetik alanın çalışmaktadır. Zaman zaman dünyanın farklı yerlerini ziyaret etse de nerede olduğu tam olarak bilinmemektedir.

Genetik Komplo Genel Değerlendirme​

Kitapta sürekli olarak yazılım ile genetiği karşılaştırıyor. Tamamen farklı iki bilim dalı olduğundan pek uygun bir karşılaştırma değil. Biohacker gibi tabirleri de bu anlamda kullanıyor. Popüler bir başka bir bilim dalını konuya dahil etmek gerekli değildi. Hikaye ve genetik bilimi zaten yeteri kadar ilginç konulardı.

Genetik Komplo tam olarak bilimkurgu sayılmasa da günümüz biliminin en uç noktalarını işliyor. Çok üst düzey teknolojiler kullanıldığından okuyucuya biraz bu havayı veriyor. Elbette kitaptaki kullanım daha olumsuz olduğundan kasvetli bir havası var. Genetik biliminin nasıl silah olarak kullanılacağına odaklanmış. Ki bu oldukça heyecanlı bir konu diyebiliriz. Kitap boyunca sıkılmak çok zor ama belki ufak tefek kusurları olabilir. Hikaye çok geniş alana yayıldığından hızlı geçişler var. Bir konu tam kapanmadan diğerine atlamış gibi bir his alıyoruz. Genetiğine bakış açınızı genişletecek bir eser olmuş. Ama tamamen iyi anlamda diyemeyiz.

kitabın ana karakteri Seth elbette ki genetiğin olumlu kullanımına odaklanıyor. Ama karşısında tamamen kötüye kullanımı tercih eden bir şirket var. Bireylerin iyiliği ile kurumların yozlaşmasının savaşı veriliyor.

Ayrıca kitapta gördüğümüz bazı yan karakterlerin hikayesi yarım kalıyor. Keşke kitap daha uzun olsaydı ya da devamı gelseydi. Diğer polisiyelerle aynı uzunlukta olması gerekli değildi. Üstelik çok sürükleyici bir kitap olduğundan daha uzun da olsa rahatlıkla okunabilirdi.

Özgün bir polisiye okumak istiyorsanız Genetik Komplo'yu tercih edebilirsiniz. Heyecanlı olmasının yanı sıra etkileyici bir kurgusu var. Seçtiği alan ve anlatımlar korkutucu olduğundan okuyucu kesinlikle sarsıyor. Bu kitabın kesinlikle pas geçilmemesi gerekiyor. Polisiye sevmesiniz bile ufuk açıcı olmasından sebep tercih edebilirsiniz. Ve tabi komplo teorilerine meraklı olanlar ya da politik kurgudan hoşlananlar da bu kitabı okuyabilirler. Farklı açıları birleştirdiğinden geniş bir okuyucu kitlesine hitap ediyor.
 

BaRRaCuDa

Root Admin
Admin
Katıldı
Mesajlar
1,908
Yaş
39
Kredi
789
Politik konusu olmasi güzel en kisa zamanda bu kitabi da inceleyeceğim
 

Bu konuyı kimler okuyor

Top