Google, Android Sürümleri Kullanım Oranlarını Açıkladı (1 İzleyici)

Katıldı
Mesajlar
21
Kredi
0
Her ayın ilk günlerinde Android sürümleri kullanım oranlarını geliştiriciler sayfasından duyuran Google, mayıs ayının geride kalmasıyla söz konusu oranları bir kez daha kamuoyuyla paylaştı. Geçtiğimiz ayda olduğu gibi Android sürümleri arasında pazar payını artıran bir tek KitKat oldu. Halihazırda birçok üreticinin gündeminde olan en güncel Android sürümü geçtiğimiz ay %8.5 olan kullanım oranını mayıs sonu itibariyle %13.6 seviyesine yükseltmeyi başardı. Android 4.4 KitKat’in uzun bir süre daha yükselişte olması bekleniyor, zira yeni Android sürümünün tanıtılmasına 4-5 aylık bir zaman dilimi var ve uzun bir süre Android tarafında tanıtılacak cihazların büyük bölümünün Android 4.4 sürümüyle tanıtılmasına devam edilecek.
Android ekosisteminin yarısından fazlasına hükmeden Jelly Ben tarafından düşüş devam ediyor. Geçen ay %60.8 olan kullanım oranı bu ayın başında %58.4 olarak açıklandı. Düşüsün yaşandığı bir diğer Android sürümü Ice Cream Sandwich cephesinde ise kullanım oranı %13.4′ten %12.3′e geriledi. Uzun süre Android’in en çok kullanılan sürümü olmayı başaran Gingerbread cephesinde de düşüş devam ediyor. Kullanım oranı son olarak %16.2′den %14.9 seviyesine geriledi.

Android 2.2 Froyo ise %0.8′lik bir kullanım oranına sahip. Birkaç ay içersinde söz konusu sürümün listede yer almaması bekleniyor. Geçtiğimiz ay listede yer alan ve %0.1′lik kullanım oranına sahip olduğu gözlenen Google’ın tabletler için geliştirdiği Honeycomb ise listede yer almadı. Honeycomb görünüşe bakılırsa Android ekosistemindeki kullanım miadını doldurdu.

Android sürümlerin kullanım oranlarında son iki ayda yaşanan değişim;

Android 4.4 KitKat: %8.5′ten %13.6 seviyesine yükseldi.
Android 4.1-4.3 Jelly Bean: %60.8′den %58,4′e geriledi.
Android 4.0.x Ice Cream Sandwich: %13,4 ‘den %12.3′e geriledi.
Android 2.3 Gingerbread: %16.2′den %14.9′a geriledi.
 

Bu konuyı kimler okuyor

Benzer konular

Top