Googlede Sıra Kaybetmenin 9 Nedeni (2 İzleyici)

LeoJeLy

Üye
Katıldı
Mesajlar
250
Kredi
0
Merhaba arkadaşlar. Sizlere bu gün oldukça önemli bir konuda uyarmak istiyorum. Aşağıda sizlere maddelere ayrılmış bölümde sıra kaybetmenin 9 nedenini bulabilirsiniz.

Algoritma güncellemesi (%39)
Backlink azalması (%24)
Altınızda yer alan sitelerin üstünüze çıkması (%11)
Title ve meta değişiklikleri (%9)
Anti seo yapılması (%6)
Tema değişiklikleri (%4)
İçerik güncellemeleri (3)
Sunucu sorunları (%2)
Anahtar kelime yoğunluğu değişmesi (%2)
1. Algoritma Güncellemesi
Algoritma , bildiğime göre yol haritası gibidir. Örneğin aşağıdaki resimde tarif edilmiştir.

algoritma-c3b6rnek.jpeg


Eğer siz bunun gibi kendi sitenizin izlediği yolu yani algoritmasını değiştirirseniz. Tamı tamına (%39) oranında sitenize çok ciddi bir zarara uğratmış olursunuz.

2. Backlink Azalması

Wikipedia(Vikipedi) dedi ki:
Backlink, bir sitenin başka bir siteye vermiş olduğu, anasayfasında veya herhangi bir sayfasında bannerinin veya text linkinin bulunması durumunda Pagerank değerinin yükselmesi için önemli olan bir link sistemidir.

Bir web sitesi herhangi başka bir siteye eklendiği zaman Google ve diğer arama motorlarında "link:www.siteadi.com" şeklinde aratıldığında çıkan siteler, o aratılan web sitesine backlink vermiş demektir. Site ile alakalı linkler PageRank™ artışına katkı sağlar.

Arama motorlarının birinci mantığı, bir siteye başka bir siteye link veriyorsa demek ki bu site iyi bir sitedir, kötü olan bir siteye kimse link vermez. Backlink sitenin PageRank'ının yükselmesinde en etkili araçtır. Ancak Pr'ı ( PageRank ) yüksek olan sitelerden link almak daha faydalıdır. Örneğin Pr 0 olan sitelerden 100 linkiniz olacağına Pr 4 olan siteden 1 link almak daha iyidir. Backlink almanın faydaları olduğu gibi backlink vermenin zararları da vardır. Sitemizdeki link çıkışı (yabancı) ne kadar az ise SEO (Search Engine Optimization, Arama Motoru Optimizasyonu) açısından o kadar iyidir. Ayrıca pornografik, ***** sitelere backlink verirseniz arama motorları o siteler sizin yüzünüzden yükseldiği için sizi de cezalandıracaktır.

Backlink'in sitenize faydalı olabilmesi için backlink veren sitenin en az sizin sitenize göre C Class ip kullanıyor olması gerekli. (Mesela sizin sitenizin ip adresi 1.1.1.1 diğer sitenin en az 1.1.2.3 olması gerekli) Bu arama motorlarının kendi sitemize backlink vererek onları yükseltmemizi önlemek için yapılan bir sistemdir ancak günümüzde genellikle küçük sitelerde shared hosting (paylaşımlı hosting) kullanıldığından bazen kendinizin olmayan bir siteden bile backlink aldığınızda bu sorunu yaşayabilirsiniz. Ayrıca backlink aldığınız site sizin sitenizle aynı kategoride ise size çok daha fazla faydası olacağını hatırlatalım.

Yani eğer bu backlink denen şeyi azaltırsanız sonucu size (%24)'lük oranla zarar olarak dönecektir. Backlink'i azaltmamanızı şiddetle önermekteyim.

3. Altınızda Yer Alan Sitenin Üstünüze Çıkması
Evet bu önemli bir konu. Sıralamada Örneğin 1. sıradasınız. Ancak bir gün girdiniz ki 2.sırada olduğunuzu farkettiniz. İşte bunun sebebi, sitenizde sıralama düşürülecek , olay , mesaj , konu veya benzeri şeyin olmasıdır. Sitenizi baştan sona kadar inceleyin ve düşüren şeyi bulun. Bulduğunuz anda kaldırmaya çalışırsanız belki Google sitenizi tekrar 1. sıraya taşıyabilir.

4. Title ve Meta Değişiklikleri
Öncelikle "Title" kelimesinin Türkçesi "Başlık"'tır. Eğer sitenizin başlığını değiştirirseniz bilin ki bu sitenizi (%9)'lık bir zarara uğratacaktır ve sitenizin sıralamada düşmenize sebep olabilmektedir. O yüzden çok gerekmedikçe lütfen sitenizin başlığı ile oynamayınız.

Meta , sitenizdeki "description" yani açıklama demektir. Meta etiketi adı verilen bir açıklama şeysi vardır. Eğer bu açıklamalarla oynarsanız, sıralamada düşme sebebiniz olabilir. O yüzden tıpkı başlık gibi metalarlada çok oynamamanız tavsiye edilir.

5. Anti SEO Yapılması
Anti SEO (Anti kelimesi genellikle koruma ya da düşmanı anlamındadır.) kesinlikle yapılması şiddetle önerilmez. Anti SEO, SEO Düşmanı gibidir ve sitenizi sıralamada düşürebilir.

6. Tema Değişiklikleri
Aslında Sıralamada Düşmenizin sebebi sadece tema değil sitenizde gerçekleşen bir çok değişiklikten kaynaklanmaktadır. Ancak tema değişimi sitenin komple değişmesinin sebebi olduğu için sıralama düşümünde önemli bir etkendir. O yüzden temanızı 2 veya 3 yıl aralarında değiştirmeniz, yeni kurulan bir forumda çok iyi bir tema seçmeniz gerekir. Yani 2 günde bir tema değişikliği yaparsanız sıralama da bile yer alamayabilirsiniz.

7. İçerik Güncellemeleri
İçerik Güncellemeleri yani Sitenizin içerisinde bulunan bir şeyi diğeri ile değiştirmek ya da kaldırmak demektir. 6. şıkta dediğim gibi: "Sıralamada Düşmenizin sebebi sadece tema değil sitenizde gerçekleşen bir çok değişiklikten kaynaklanmaktadır." Bu yüzden sitenizde fazla değişiklik yapmamalı, en fazla 2 veya 3 değişiklik yapmalısınız. Onlar da neredeyse fark edilmeyecek kadar küçük değişikliklerden olmalı.

8. Sunucu Sorunları
Eğer sitenizde sunucu problemleri ya da çok yavaş bir sunucunuz var ise acilen değiştirmeniz gerekebilir. Çünkü aşırı yavaşlık veya problem, site hitinin aşırı düşmesine neden olabilir. Ve bu aşırı hit düşümü, sıralamada düşmenizi, hatta sıralamadan kaldırılmanıza bile neden olabilir.

9. Anahtar kelime yoğunluğu değişmesi Anahtar Kelime, Google Aramasında yazılacak kelimedir. Mesela bir konuda 1 adet anahtar kelime var. O Anahtar kelime Örneğin "Şunun Şöyle Yapılışı". Google Aramasında eğer siteniz sıralamada yer alıyorsa "Şunun Şöyle Yapılışı" yazarsanız siteniz kaçıncı sırada ise orada çıkar. Ancak anahtar kelimenin fazla olması gerekir, olsun ki siteniz fazla aramalarda çıksın. Ancak UYARI: Eğer 64 veya civarı karakter içerirse Google sizi SPAM işaretler ve sitenizin sıralamadan kaldırılmasına bile sebep olabilir. O yüzden dikkatli olun.

Arkadaşlar bildiklerim bunlar.
Yani hatam var ise affedin beni çok fazla bir şey bilmiyorum çünkü.
 

Knoop

Üye
Katıldı
Mesajlar
24
Kredi
0
Tesekkurler cok iyi bi makale
 

Bu konuyı kimler okuyor

Benzer konular

Top