Iframe Virüsü Nedir? (1 İzleyici)

Katıldı
Mesajlar
438
Yaşadığın yer
Elazığ
Kredi
16
iframe virüsleri hakkında bir çok söylenti mevcuttur. Ama herkesin bildiği gibi iframe virüsü tamamen html kodu olarak sayfalarımıza veya sitelerimize yerleşen bir virüs türüdür. İnterneti kötü amaçlı kullanan kişiler web sitenize iframe kodunu ekleyerek sitenizden içerik çekmek ister. Google ve botları iframe kodları hakkında çok hassastır. Web sitenizde iframe kodu bulunduğunda siteniz google’nin gözünde düşmektedir. Iframe virüsleri her dosyaya bulaşmaz. Açık kaynaklı dosyalara daha çabuk ve kolay bulaşabilir.

Iframe Virüsü Nerelere Bulaşır?

* index.html - index.php
* index.asp - default.asp
* default.aspx - login.php

Iframe Virüsü Nasıl Bulaşır?

Sitenize iframe virüsü bulaşmış ise ilk olarak yapacağınız işlem FTP şifrenizi değiştirmek olmalıdır. FTP şifrenizi değiştirdiğiniz takdirde bilgisayarınızdan kaynaklı olan virüsler otomatik olarak FTP’nize bulaşamaz.

- Bilgisayarınıza bulaşmış olan bir zararlı yazılım

Bilgisayarınızdaki kötü amaçlı yazılımlar web sitenize bulaşabilir. FTP aracıyla web sitenizi yönetirken, sizin haberiniz olmadan virüsler html olarak web sitenizdeki sayfalara bulaşabilir.

- Tahmin edilir kolay FTP şifresi

FTP şifrenizin kolay olması da iframe virüslerinin bulaşma ihtimalini arttırır. Saldırganlar küçük bir programla rasgele şifre denemeleri yaparak şifrenizi bulmaya çalışır. Eğer kolay bir şifreniz varsa bu risk daha yüksektir. Onun için şifrelerinizi her zaman yüksek oranda güvenli şekilde ayarlayınız.
 

Bu konuyı kimler okuyor

Benzer konular

Top