iOS 8.1.2 JailBreak Bilgi (Yapimi) (1 İzleyici)

Nishimura

Üye
Katıldı
Mesajlar
29
Yaşadığın yer
Moskova
Kredi
0


Merhaba Arkadaslar .. Ismim Resul Ios konusunda Az cok biligiyim Yillardan beri iphone kullandigim icin ve stajimi Ozel biryerde yaptim simdi.. ismi vermeye gerek yok .))
Evet burada 8.1.2 jailbreak hakkinda bilgi ve kisaca son surum icin nasil jailbreak yapilir.. onu paylasicam... Elimden geldigincede teknik olarakta yardimci olabilir.. bildigim konularda.. sorarsaniz... sorun degil....



JAILBREAK HAKKINDA
Jailbreak Nedir?

Sizin de bildiğiniz gibi Apple, iOS'in stabil çalışan ve dış saldırılara mümkün olduğunca kapalı bir sistem olmasını istiyor. Bu sayede hem her seviyeden kullanıcının kullanabileceği bir işletim sistemi geliştiriyor hem de bu işletim sistemi mümkün olduğunca sorunsuz çalışıyor. Ancak bunu sağlamak için Apple işletim sistemini kapalı kapılar ardında tutuyor yani bir nevi hapis tutuyor diyebiliriz. Bu yüzden iOS'i özgürleştirip, daha fazla erişim sağlamak için yapılan bu işleme "Jailbreak" adı verilmiş.



Jailbreak işlemi gerçekleştirilmemiş bir Apple cihazına App Store'da yer almayan yani Apple'ın onay vermediği bir uygulamayı yüklemek mümkün değildir. Ya da jailbreak yapılmamış bir cihazın sistem dosyalarına erişmeniz mümkün değildir. O yüzden temel olarak jailbreak işleminin işletim sistemine "root" erişimi sağlamak için kullanılan bir yöntem olduğunu söyleyebiliriz.

Jailbreak Ne Değildir?

Jailbreak işlemini gerçekleştirmeyen bir kullanıcıya "Jailbreak nedir?" sorusunu sorduğunuz zaman genelde alacağınız ilk cevaplar "Şu paralı uygulamaları bedava yükleyen şey değil mi?" ya da "Cydia, Installous falan işte" tarzı cevaplar olacaktır. Peki gerçekte durum böyle mi ?

Öncelikle jailbreak paralı uygulamaları ücretsiz olarak yüklemek için mi hazırlanmıştır sorusuna yanıt verelim. Hayır. Hayır, çünkü jailbreak işlemi uygulamaları ücretsiz olarak yüklemek için hazırlanmış bir çözüm değildir. Instaollus, iPASTORE, AppAddict, Zeusmos tarzı uygulamalar bu işlemi gerçekleştirmek için jailbreak işleminden faydalanarak hazırlanmıştır ancak jailbreak korsan yazılımdan ibaret değildir. Hatta jailbreak hazırlayan birçok geliştirici korsan yazılıma karşıdır ve bunu da her fırsatta dile getirirler.



"Peki jailbreak Cydia mıdır?" diyecek olursanız bu sorunun da cevabı hayır çünkü Cydia jailbreak işlemi sonrası mobil cihazınıza yüklenen bir uygulama mağazasıdır diyebiliriz. Jay Freeman'ın geliştirdiği aynen App Store'a benzer bir yapıda olan bu uygulamada Apple'ın onayına sunulmamış birçok program, eklenti, tema ve benzeri içerik bulunur. Bu mağazadaki içeriğin büyük bir bölümü ücretsiz olmakla beraber ücretli olarak da birçok uygulama, eklenti ve tema da bulunur. Bu yüzden jailbreak işleminin bedavacılık ya da korsanlık demek olmadığını söyleyebiliriz.

(Yukardakiler Alintidir...Ozetlemek Icin)


BU ARADA BU JAILBREAK PAKETI 8.1.2 ICIN SURUMUNUZU KONTROL ETMEDEN LUTFEN JAILBREAK YAPMAYINIZ...

TaiG Team iOS 8.1.2 JailBreak (Taig cin firmasi... son olarak cikardigi jailbreak)

iOS 8.1.2 Jailbreak
Buradan Taig JB Aracini Indirebilirsiniz


Device'nizi Yedekleyiniz iCloud iTunes, iTools kullanabilirsiniz OS X kullanıcıları için iMazing ve iTunes öneririm
iOS 8.1.2 FirmWare ister iTunes uzerinden isterseniz Bilgisayarinizdan indirerek Temiz bir güncelleme yapiniz
Daha sonra JB islemini uygulayiniz Yedekden geri yukleme yapabilirsiniz..

OTA uzerinden Guncelleme ve sonrasinda JB işleminden kacinin Problem cikma olasıligi yuksek.

Tum deviceler icin Frimware (Verisoyonlar IPSW'ler)
Tum Firmwareleri Bu Adresten Indirebilirsiniz
Yuklemek icin.. Yapilmasi gerekenler...

Guncel itunes kurulu olmali
iPhone ayarlar-Icloud-iphone bul kapatin
Ayarlar - touch id & parola-parolayi kapat secenegini secin
Kontrol merkezi araciligiyla (Air Plain) ucak modunu etkinlestirin
TaiGJBreak aracına sag tiklayin ve sonra yonetici olarak calistir secenegini secin
TaiG aracı iOS cihazinizi taniyacaktir, Yesil jailbreak butonuna tiklayin
jailbreak eksiksiz oldugunu bildiren uyarıya kadar yonergeleri izleyin (bir gülen yüz göreceksiniz)
iPhone yeniden başlatıldıktan sonra ana ekranda cydia app görmelisiniz
Artik iDevice JailBreklidir...

Herkeze Tavsiye etmem.. kisaca ozetledim kendimce.. ve bilgi verdim.. yapmak isteyen yapabilir.. youtubede bir cok videolar.. var sorular olursa.
Yardimci olurum ....

BUDA TAIG JAILBREAK ORNEK VIDEOSU... IZLEYIPTE YAPABILIRSINIZ...

https://www.youtube.com/watch?v=6NgoC0EscpQ

""HER HANGI YAPILAN HATADA YARDIMCI OLURUM FAKAT.. SAHSIM VEYA FORMU ALAKADAR ETMEZ.. YAPTIGIMIZ.. ISLEMLER.. DENENMISTIR.. VE UYGULANMISTIR KISACA KENDIZE GUVENMIORSANIZ DENEMEYINIZ"
"TARAFIMCA EKLENEN YAZILAR BANA AIT OLUP KOPYALANMASI ANINDA (ALINTI) IBARESI EKLENMESI RICA OLUNUR"


 

Bu konuyı kimler okuyor

Benzer konular

Top