Müslüm Filminde Hasılat Kavgası (1 İzleyici)

Katıldı
Mesajlar
30
Yaşadığın yer
Usa
Kredi
5

Müslüm Filmi Davalık Oldu
Müslüm Gürses’in hayatını anlatan “Müslüm”, 2018’de gişenin en başarılı filmi. 6 milyondan fazla kişinin izlediği Müslüm filmi, toplam 82 Milyon TL hasılat elde ederek önemli bir başarıya imza attı. Ancak filmin yapımcıları bu hasılatı nasıl paylaşacakları konusunda anlaşamadı. Anlaşmazlık sonucu, konu Sulh Ceza Mahkemesi’ne taşındı. Hasılatın nasıl paylaşılacağına yargı karar verecek. Mars Group ile Cem Yılmaz ve Yılmaz Erdoğan gibi isimlerin sözlü tartışmaları devam ediyorken Müslüm filmi yapımcılarının davalık olması, Türk sinemasında bazı şeylerin fazlasıyla değiştiğinin göstergesi.
Mahkemelik Olan Gişe Rekortmeni Yapımcılar
Mustafa Uslu (Digital Sanat) ve Nuri Yıldırım (ICNN Yapım Bilişim Danışmanlık) Müslüm filminin iki yapımcısı. Filmin hissedarı olan bu iki isim, eşit haklara sahip. Ancak Mustafa Uslu’nun sahip olduğu yapım şirketi Digital Sanat, filmi Mars Group’a verirken tüm hakların kendisinde olduğunu beyan etti. Bunun üzerine filmin diğer yapım şirketi ICNN ise Eser İşletme Belgesi’ni kanıt olarak göstererek filmden kendi payına düşen % 50’lik bölümü talep etti. Ancak Mars Group, film hasılatından yapımcılara düşen payın % 50’sini Mustafa Uslu’nun hesabına yatırdı. Kalan % 50’lık kısmın nasıl paylaşılacağına ise yargı karar verecek.


Geldiğimiz nokta Türk Sinema sektörünün zirvesinde dengelerin değiştiğini gösteriyor. Bir yandan Cem Yılmaz ve Yılmaz Erdoğan gibi ünlü isimler Mars Group ile gelir konusunda anlaşamazken, diğer yandan aynı filmin yapımcıları hasılat için birbirini mahkemeye veriyor. 2018’in son günlerinde patlak veren parasal konuların 2019’da nasıl çözüleceği büyük bir merak konusu olmaya devam edecek gibi.
 

sardunya

Üye
Katıldı
Mesajlar
29
Kredi
0
Neden ya güzel filmdi.
 
Katıldı
Mesajlar
42
Kredi
0
Adamın hayatı ile milyon paralar kazandı be.
 
Katıldı
Mesajlar
31
Kredi
0
güzel hasılat yapmış. :)
 

Bu konuyı kimler okuyor

Benzer konular

Top