Mysql Türkçe karekter sorunu %100 çözüm yolu (1 İzleyici)

Etkenblog

Üye
Katıldı
Mesajlar
99
Kredi
0
Elimdeki 410mb büyüklüğündenki veritabanını, yeni hostuma taşımam gerekiyordu. Kabus dolu 3 gün o an başladı. Üstelik telekomun fiber kablosuda o gün kopmuştu. Upload ve download işlemleri felç durumdaydı. Dosyayı yeni hosta göndermek tam bir çin işkencesi oldu.
nihayet gönderdim deyip sevinirken, bu seferde başıma türkçe karekter problemi çıktı. Eski hostuma dönüp veritabanını terkar yedekleme gibi bir şansımda artık yoktu. Elimdeki bu türkçe karekterleri bozuk 410mb büyüklügündeki dosya ile kalakalmıştım.
Hemen çalışmalara başladım. 3 gün boyunca türkçe karekter sorununu çözememenin en az 40 farklı yolunu bulmuş oldum.

- phpmyadminden colocation kısmını ayarladım olmadı.
- Dosyayı açıp karekterleri replace yapayım dedim ama kolay degil 410mb büyüklüğündeki text dosyayı açıp tek tek karekterleri replace edecek,
bilgisayarı kilitlemeyecek babayiğit bir program.
- Veritabanını parçalayayım 1mb olarak tek tek notdefteri ile açıp degiştireyim dedim, 410 parça dosya not defteri ile tek tek tüm türkçe karekterleri degiştirmek çin işkencesinden farksızdı. Daha yolun başında bilgisayar onlarca kez kilitlendi.
Sonunda istedigin şeyi otomaik olarak yapan bir program buldum.

sqlxr1.gif

Programın adı textped
Bu program ile sql dosyanızı açınca size otomaik karekterleri türkçe yapıyor. Açılan dosyayı Save As yapıp ismini degiştirince artık karekterler türkçe hale geliyor.
alzip.gif

2.nci iş olarak bu dosyayı windows ortamında sorunsuzca .gz formatında sıkıştırmamız gerekiyor .Bu iş içinde ücretsiz olan Alzip programından faydalanıyoruz

3.ncü iş olarak veritabani.gz olarak sıkıştırdığımız bu dosyamızı FTP ile kendi hostumuzdaki bir klasöre gönderiyoruz. Aynı klasöre bigdump.php scriptinide gönderiyoruz. Ama göndermezden önce bigdump.php dosyasında mysql şifrelerimizi tanımlamamız gerekiyor.

4.ncü iş olarak bigdump.php dosyasını çalıştırmak ve arkamıza yaslanmak. 30-40 saniye içinde veritabanımız türkçe karekter sorunu halledilmiş olarak hostumuza göndermiş oluyoruz.

radmin'den alıntıdır.
 

Bu konuyı kimler okuyor

Benzer konular

Top