Panelli Sitelerin Avantajları (1 İzleyici)

  • Thread starter acarnet
  • Başlangıç zamanı
  • Cevaplar : 1
  • Görüntülenme : 1K

acarnet

Üye
Katıldı
Mesajlar
16
Kredi
0
acarnet-panelleri-sitelerin-avantajlari-nelerdir.jpg


Günümüzde teknolojiyi ne kadar kullanıyorsunuz? İnternet sitelerinin çalışma sistemlerinden, nasıl çalıştıklarından, hangi veritabanlarını kullandıklarından bilginiz var mı? Elbette sadece internet sitesi kullananların bunlardan haberi olmayabilir. Bu durum gayet normaldir. Fakat bazı durumlarda sadece kullanıcıları etkileyen durumlar vardır. Yani bir web siteniz varsa ve bazen güncellemek istiyorsanız, aktif bir site yapmak ve kullanmak istiyorsanız, bazı konuları muhakkak bilmeniz gerekmektedir. Çünkü hangi yolu izlerseniz ne kadar avantaj sağlayacağınızı ve ne kadar pratik işlem yapacağınızı bilmenizde fayda var. Örneğin panelli sitelerin avantajları hakkında neler biliyorsunuz? Panelli bir site demek, bir yönetim paneli olan site demektir. Yani flash siteler gibi tamamen kodlarla çalışan bir site gibi değil, kendine ait bir yönetim paneli ile tüm siteye hâkim olabileceğiniz bir yönetim paneli olan site demektir. Size ait olan kullanıcı adı ve şifreniz ile dilediğiniz zaman sitenizi güncelleyebilir, eklemeler ya da çıkarmalar yapabilirsiniz. Üstelik hizmet sağlayıcınıza daha fazla bağımlı kalmanızı da engelleyerek, her işlemi sizin yapmanıza yardımcı olacaktır. Böylelikle zamandan kar ederek, biran önce sitenizi güncelleyebileceğiniz.


Örneklerle konumuza devam edelim. Bir haber siteniz var ve kendi çapınızda haberler yayınlayarak okuyucularınızla paylaşmak istiyorsunuz. Web sitenizi birçok farklı şekilde oluşturabilirsiniz. Fakat kontrol paneli ile çalışan bir site olmasına özen göstermelisiniz. Öncelikle bu kullanıcı paneli ile her şeyi yapabilirsiniz bunu unutmayınız. Sitenizin şablonunu oluşturabilirsiniz.



acarnet-panelleri-siteleri.jpg



Hazır ya da ücretli şablonları sitenize kolaylıkla uygulayabilirsiniz. Çünkü kontrol paneli yöneticisi sizsiniz. Panelli sitelerin avantajları arasında bu örnek oldukça önemlidir. Sayfalarınızın yapısını da kendiniz belirleyebilirsiniz. İçerik yönetici ile yazılarınızı güncelleyebilir, söz konusu yazılarınıza çeşitli görseller oluşturup ekleyebilirsiniz. Çünkü panel yönetimi ile bunları yapabilmek çok basit. Sadece birkaç tık ile yeni içerik oluşturabilir, hali hazırda bulunan içeriklerinizi değiştirebilirsiniz. Örneğin şehrinizde bulunan bir olayı sitenizde haber olarak yayımlamak istiyorsunuz. Hemen sitenizin yönetim panelinden giriş yaptınız ve konuyu eklemek üzeresiniz. Panelli sitelerin avantajları arasında bu da var; her istediğiniz yerden, internetin olması dâhilinde, sitenizin yönetim paneline giriş yapabilirsiniz. Hemen yeni bir yazı eklediniz, içeriğiniz yazdınız. Şimdi sıra görsel eklemek de. Çektiğiniz fotoğrafı da çok kısa bir süre içinde ve oldukça pratik olarak yazınıza ekleyebilirsiniz. İstediğiniz görseli yazınıza, makalenize ekleyebilirsiniz. Dilerseniz sitenize video da ekleyebilirsiniz. Panelli kontrol size bunların hepsi sağlıyor.



Panelli sitelerin avantajları bunlarla da sınırlı değil. Örneğin sitenizde kullanacağız bazı eklentilerin, yazılımların güncellemelerini kendiniz yapabilirsiniz. Diğer türlü, hizmet sağlayıcı firmaya fazladan ücret ödemek zorunda kalabilirsiniz. Düşünün bu panel olmazsa, bahsettiğimiz her şeyi firmadan talep etmek zorunda kalacaktınız. Fakat panel sayesinde yani kullanıcı paneli sayesinde tüm bunları kendiniz yapabileceksiniz. Üstelik kullanımı konusunda da kafanızın karışacağını düşünmeyin. Oldukça basit kullanımları olan paneller sayesinde siteniz en güncel halde kalacaktır. Üstelik beğenmezseniz, şablonu, menüleri, linkleri de kendiniz hemen değiştirebilirsiniz. Yani çok basit. Eğer kendinize bir web sitesi yapmak istiyorsanız, paneli olan bir site yaptırabilirsiniz. Eğer yaptırırsanız da panel giriş bilgilerini isteyiniz. Çünkü site yapıldıktan sonra tüm değişikleri siz de yapabilirsiniz. Siteyi kendiniz yaparsanız zaten problem yok demektir. Karşılaşacağınız sorunlar karşısında dert etmenize de gerek yok. O kadar kolay bir şekilde çözebileceksiniz ki problem çıkması ile çıkmaması arasında, sizin için bir fark kalmayacak. Size kalan sadece yönetim panelinizin kullanıcı adı ve şifresini unutmamak. Böylelikle sitenizin yönetimi tamamen sizde olacak. Bu da sizin avantajınız olan bir durum.

Bu makale Acarnet Bilişim Teknolojileri sitesinden alınmıştır.
 
Katıldı
Mesajlar
16
Kredi
0
başarılar beğendim
 

Bu konuyı kimler okuyor

Top