PHP Film Botu Yapımı (1 İzleyici)

Katıldı
Mesajlar
438
Yaşadığın yer
Elazığ
Kredi
16
Merhaba arkadaşlar. Bu yazımızda sizlere WordPress Film Botu Nasıl Yapılır bunu öğreteceğim ve mantığını vereceğim sizlere. Tabi bu Botu yapmamız için sizlere daha önceki verdiğimiz dersleri inceleyip o derslerdeki fonksiyon ve komutları kavramanız gerekmektedir.

Arkadaşlar Öncelikle film botu yapmak için birçok mantık vardır. Ben sizlere şimdilik sadece arama yönteminden bahsedeceğim daha sonraki derslerimizde kategoriye göre çekme olayınıda göstereceğim.
Öncelikle bu iş için kendimize bir site belirliyoruz. Diyelim ki sitemiz: Türkiye'nin sinema sitesi - Sinemalar.com evet sitemize girelim ve bir film arıyalım. Bunu yapmamızdaki amaç karşı sitenin URL yöntemine bakıp o şekilde kodlama yapmamız.
Ben sizin için “inadına film çekmek” isimli filmi aradım ve bana ”http://www. sinemalar.com/filmler/ara/inad%C4%B1na%20film %20%C3%A7ekmek”
bu şekilde bir link verdi. Yani burada post ettirmemiz gereken url “http://www. sinemalar.com/filmler/ara/” bu kısım. Daha sonra gördüğünüz gibi filmin ismi geliyor…
Şimdi bunun için daha önceki derslerimizde gördüğümüz komutlarıda kullanarak bir kod parçası yazalım.
PHP:
<?php 
$filmadi = "inadına film cekmek"; 
$filmadi = str_replace(" ","%20", $filmadi); 
$filmara = "http://www.sinemalar.com/filmler/ara/".$filmadi.""; 
$filmigoster = file_get_contents($filmara); 
echo $filmigoster; 
?>
Evet arkadaşlar kodları gördüğünüz gibi çok basit olarak gösterdim. Bu php kodumuzda yaptıklarımızı daha önceki derslerde teker teker öğrendik zaten. Sadece tek göstermediğim komut str_replace(); komutuydu bu komutuda bir sonraki dersimizde detaylı anlatacağım. Ama kısaca bahsetmek gerekirse orada Boşlukları ( ), Yüzde20 (%20) olarak değiştirdim çünkü urlmizin sistemi öyleydi…
Bu şekilde bu kodumuzu tarayıcımızda çağırdığımızda bize “inadına film çekmek” olarak sitede arama yapıyor ve çıkan sonuçları gösteriyor. Bundan sonra explode(); komutunu veya öğrendiğiniz diğer komutları kullanarak resimleri film isimlerini ve imdb puanlarını gibi bilgileri ayrıştırabilir kendi botunuzu yapabilirsiniz. Bu dersimizde bot yapımına giriş yaptık ilerleyen derslerimizde bu botun gelişmiş özelliklerini (Form ile film adı girmek gibi) yaparak kendimize tamamen sağlıklı çalışır durumda bir film botu yapabileceğiz.
 

Bu konuyı kimler okuyor

Benzer konular

Top