PHP ile Youtube Video Resmini Alma (1 İzleyici)

Katıldı
Mesajlar
438
Yaşadığın yer
Elazığ
Kredi
16
Merhaba arkadaşlar youtube üzerinden video yayını yaptığımız sitelerimiz vardır veya youtube videolarının resimlerini nasıl alır ve kullanırız sorusuna hazırlanmış güzel bir kodlama.

Örnek youtube linki: Java ile Not Ortalaması Hesaplama - Webinyo.COM - YouTube

Örnek resim linki : http://img.youtube.com/vi/suGKTQ8ZY2o/0.jpg

Youtube Linkini Parçalayalım


Yukarıda ID ile resmin nasıl alındığını gördük ancak her seferinde id’yi kopyalayıp yapıştırmaya gerek yok işi dahada basitleştirelim.

PHP:
<?php 
$youtubevideo = https://www.youtube.com/watch?v=suGKTQ8ZY2o; 
$videokalite = "mqdefault"; //maxresdefault, sddefault, hqdefault, default, 3, 2, 1, 0 
if($youtubevideo) : ?> 
<?php 
    if (preg_match('%(?:youtube(?:-nocookie)?\.com/(?:[^/]+/.+/|(?:v|e(?:mbed)?)/|.*[?&]v=)|youtu\.be/)([^"&?/ ]{11})%i', $youtubevideo, $match)) { 
        $video_id = $match[1]; 
    } 
?>
Yukarıdaki işlemde $youtubevideo değişkenine linki atadık siz hangi yönetim panelini kullanıyorsanız örneğin WordPress kullanıyorsanız özel alan oluşturup oradaki linki$youtubevideo değişkenine atayacaksınız. Daha sonra preg_match ile linki parçalayıp$video_id içinede onu depoluyoruz artık $video_id içerisinde sadece id yer alıyor.

Gelelim bunu yazdırmaya;

PHP:
<img alt="<?php the_permalink(); ?>" src="http://img.youtube.com/vi/<?php echo $video_id ?>/<?php echo $videokalite ?>.jpg" alt=""/>

$videokalite içerisinede text olarak mqdefault‘ı depoladım ama siz diğerlerini yazarsanız ona göre kaliteyi belirlemiş olursunuz.

Yukardaki kodda $videokalite bölümünü değiştirip 0 yazarsanız örnekteki tarzda resim çeker.
 

Bu konuyı kimler okuyor

Benzer konular

Top