Php Siteleri (1 İzleyici)

  • Thread starter acarnet
  • Başlangıç zamanı
  • Cevaplar : 1
  • Görüntülenme : 1K

acarnet

Üye
Katıldı
Mesajlar
16
Kredi
0
webtasarimrenkleri-php-siteleri-300x162.png


Günümüz dünyasında internet sayesinde son derece hızlı bir teknolojik değişim yaşamaktayız. Bilgisayarların hayatımıza girmesiyle birlikte günlük işlerimiz son derece kolay hale geldi. Bilgisayarlar hayatımızı son derece kolay hale getiren teknolojik cihazlardır. Özellikle internetin kullanılmaya başlanmasıyla girmesiyle birlikte hayatımızda daha fazla yer almaya başlayan bilgisayarlar sayesinde yaşantımız son derece kolaylaştığı için bilgisayarlara verdiğimiz önem her geçen gün artmaktadır. Ayrıca artık günümüzde internet tüm teknolojik gelişimlere liderlik eden bir konuma geldiği için internetin önemi de her geçen gün artmaktadır. Bu nedenle de hemen her gün internet ile ilgili bir gelişme ve yenilik hayatımıza girmektedir. Ayrıca internette kullanılan sitelerin yapılabilmesi için kullanılan programlar da her geçen gün değişmektedir. İnternet sitelerinin yapılmasında kullanılan bu programlardan birisi de PHP programlama dilidir. PHP’nin açılımı Hypertext Preprocessor olup bu kavramın anlamı ise Hiper Metin Önişlemcisi'dir. Ayrıca PHP, İngilizce Personel Home Page kavramının kısaltmasıdır. Bu kavram ise kişisel ana sayfa anlamına gelmektedir. Buradan da anlaşılacağı üzere PHP, site kurulması için kullanılan programlama dilidir. PHP, açık kaynak tabanlı bir programlama dili olduğu için geliştirilebilmekte ve değiştirilebilmektedir.

webtasarimrenkleri-php-developper.jpg


PHP, ilk olarak 1995 yılında Rasmus Lerdorf tarafından yaratılmış bir programlama dilidir. Tabi ki sonraki aşamalarda bu programlama dili PHP topluluğu tarafından geliştirilmektedir. PHP, web sitesi tasarlamak için oluşturulmuş bir programlama dilidir. Ayrıca bu programlama dilinin en çok dikkat çeken yönü sitedeki HTML kodlarının içine gömülebilmesidir. Ayrıca PHP programlama dili birçok veri tabanı ile uyumlu olarak çalışabilmektedir. Özellikle MysQL veri tabanı ile kullanılan bu programlama dili dünya üzerinde oldukça fazla kullanılmaktadır. 2013 yılı rakamlarına göre dünya üzerinde 244 milyondan fazla site PHP ile çalışmaktadır. Çünkü PHP dili ücretsiz ve öğrenilmesi kolay bir programdır. Bu nedenle de dünya üzerinde birçok kullanıcı tarafından tercih edilmektedir. Yine PHP sayesinde çok uzun zaman alabilen işlemleri bu programlama dili sayesinde kısa kodlar aracılığıyla halledilmektedir. Bu sayede de kullanıcılarına zaman kazandıran bu programlama dili kodlamaların kolay olması ile de dikkat çekmektedir.

webtasarimrenkleri-php-siteler.jpg


PHP programlama dili kullanılarak oluşturulan siteler daha sağlam bir kod yapısına sahip olmaktadır. Kullanımının kolay olması nedeniyle milyonlarca internet sitesi tarafından tercih edilen PHP programlama dili açık kaynak kodlu bir dildir. Bir programlama dilinin açık kaynaklı olması demek sürekli geliştirilebilir olması demektir. Bu sayede oldukça geniş bir kütüphaneye sahip olan bu programlama dili kullanıcılar arasında oldukça popülerdir. Piyasada C, C++ ve C# gibi programlama dilleri de bulunmaktadır. Bu programlama dilleri de oldukça gelişmiş programlama dilleridir. Ancak web sitesi yapımında genellikle PHP programlama dili kullanılmaktadır. Java, Python ve Pascal gibi programlama dilleri ise daha çok işletim sistemlerinin masaüstü yazılımlarında kullanılmaktadır. PHP programlama dili tüm web sunucularına ve neredeyse tüm işletim sistemlerine ücretsiz olarak sunulduğu için dünya genelinde bu kadar fazla kullanılmaktadır. Ayrıca PHP programlama dili kolay öğrenebilen yapısı sayesinde kısa sürede öğrenilebildiği için kullanıcılar tarafından oldukça yoğun bir şekilde kullanılmaktadır. PHP dilinin yeni kullanıcılar için kolay uygulamalar içermesi yanında profesyonel kullanıcılar için de ileri seviyede özellikler içermektedir. Tüm bu özellikleri ile oldukça dikkat çeken bu programlama dili, dünya üzerinde birçok kullanıcı tarafından her geçen gün geliştirilmekte ve bir üst boyuta taşınmaktadır. Bu sayede sürekli güncel bir şekilde web sitelerinin tasarımında kullanılan PHP programlama dili daha uzun yıllar boyunca varlığını koruyacaktır.

Bu makale Php Siteleri | Web Tasarım Dersleri sitesinden alınmıştır.
 
Katıldı
Mesajlar
16
Kredi
0
başarılar beğendim
 

Bu konuyı kimler okuyor

Benzer konular

Top