İpucu Seo Nasıl Büyük Bir Pazar Haline Geldi? (1 İzleyici)

La donna

sendlistdigital.com
Admin
Katıldı
Mesajlar
141
Yaş
30
Kredi
430
Arama motoru optimizasyonu artık başlıca başına bir sektör haline geldi. Ajanslar ve bireyse danışmanlar çok rekabetçi bir alanda müşterilerine garantili hizmet sunmaya çalışıyorlar. Güncellemeler ve tam bilinmeyen kriterler içerisinde istikrarlı bir iş yürütmeyi deniyorlar.

Bu sektör tamamen arama motorlarına bağlı olduğundan yükselişi de bununla bağlantılıydı. Dünya hızlı bir şekilde dijitale taşındı. Müşteriye en hızlı ulaşma yollarından bir tanesi buydu. İnternette bir sitenin trafik almasının başlıca üç yolu var: Birincisi direk trafik, arama motorları ve sosyal medya. Direk trafik için bilinen bir markanız olması gerekiyor. Sosyal medya pazarlaması ise ayrı bir konudur. O yüzden arama motorlarından biraz bahsedelim.

İnternet kullanıcıları aradıkları içeriğe ya da hizmete ulaşmak için çoğunlukla arama motorlarını kullanıyorlar. Haliyle organik trafik çoğunlukla bu sitelerden geliyor. Bu yüzden Google’ın yükselişi internet dünyasında çok belirleyici bir etkiye sahiptir.

İlk sayfada yer alan web siteleri bedava olarak yüklü bir trafik alacaklardır. Bu yüzden Google’ın kriterleri ve bunlara uyumlu olma web sitesinin başarısına direk etki eder. Tabi sonraki yıllarda sosyal medyanın yükselişi bir anlamda alternatif oluşturdu. Ama Google ve diğer arama motorları hala öncelikli durumdalar diyebiliriz.

İlk başlarda bedava trafik için bu alana yönelimdiyse de artık karmaşık algoritmalar sebebiyle SEO konusunda uzman desteği almak gerekmektedir. Dolaysıyla yeni bir hizmet ya da reklam sektörü başlamış oldu.


seo-592740_960_720.png

SEO Danışmanlığı​


Bir web sitene arama motorlarına uyumluluk konusunda hizmet veren kişilere SEO Danışmanı denmektedir. SEO ayarları, tema ve programlama konularında siteyi geliştirmeye yardımcı olurlar. Bu sayede web sitesinin arama motorlarındaki sıralaması yükselir. Dolayısıyla da daha çok ziyaretçi siteyi ziyaret eder. SEO danışmanlarının analiz araçlarını kullanmayı da bilmesi gerekmektedir. Anahtar kelime, içerik ve link analizi araçlarını bilmek başlıca kriterlerdendir.

Freelance SEO danışmanlığı da yaygın bir iş modelidir. Dünyanın her yanında serbest çalışanlar Link inşasından analize çeşitli alanlarda hizmet vermektedirler. İçerik yazımı da SEO açısından önemli bir konudur. Özgünlük ve anahtar kelime yoğunluğu gibi konular sebebiyle SEO bilen yazarlarla çalışmak daha çok tercih edilmektedir.

SEO Ajansları​



Büyük çaplı web siteleri ya da firmaların web siteleri için toplu bir hizmet gerekebilir. Bu nokta da SEO ajanslarından hizmet alınır. Ülkemizde ve dünyada çok sayıda SEO ajansı müşterilerine hizmet vermektedir.

Günümüzde tüm işletmeler internette yer almak istiyor. Dolayısıyla yerel SEO servisleri ve küçük işletmeler için SEO Hizmetleri gibi alt dallar da oluştu. Ve tabi E-ticaret firmaları için SEO’da önemli bir hale geldi. Çok farklı türlerdeki web siteleri varken hepsine uygun hizmet sunulması gerekiyor.SEO ile bağlantılı diğer dallarında artmasıyla birlikte ajanslar artık daha fazla alanda hizmet veriyorlar. SEM ve E-mail pazarlama bunlardan bazılarıdır.

Kendin Yap Hizmetleri​


Analiz araçları satan firmalar ve bazı ajanslar tarafından sunulan bir hizmettir. Temel amaç bir web sitesi sahibinin SEO çalışması yapabilmesi için gerekli araçları sağlamaktır. Analiz araçları ve raporlama programları içeren paketler satarlar. Fiyat olarak hizmet almaktan daha uyguna gelir. Ama işletmenizin ya da sitenizin büyüklüğüyle orantılı olarak zordur. Site büyüdükçe analizler de karmaşıklaşacağından kişi işlere kendi başına yetemeyebilir.



SEO Bayisi Olmak​



SEO hizmetleri dünyanın her yerinde talep edilmektedir ve satılabilir. Bu yüzden kendi analiz programlarını sunan firmalar bayilikte vermektedir. SEO bayileri satın aldıkları firmanın logosunu kullanacağı gibi kendi logoları ile de hizmet verebilirler.

Bu hizmetin artıları ve eksileri çoktur. İlk olarak SEO servisleri konusunda endişelenmezsiniz. Çoğu analiz ortaklarınız tarafından yapılır. Öte yandan satış odaklı bir iştir. Sürekli müşteri bulmanız gerekir. Paketlere aylık para ödeyeceğinizden düzenli müşterilere ihtiyaç duyacaksınız.

SEO Uzmanı Nasıl Olunur?​



SEO uzmanı olmak istiyorsanız bu iş için çok sayıda yerli ve yabancı kurstan faydalanabilirsiniz. Kursu bitirdikten sonra internetteki freelancer sitelerinden müşteri bulabilirsiniz. Kendi ajansınızı açmak ya da bayilik programlarından yararlanmak gibi seçenekleriniz vardır. Bu büyüyen bir sektördür ve iş alanı da hayli fazladır. Zor tarafı ise kodlama kısmıdır. SEO uzmanlarınız temel seviye de olsa kodlama bilmesi gerekir. Bu yüzden ek olarak çeşitli programlama dilleri ile ilgili kurslara gitmeniz de gerekebilir. Ama temel ve orta seviyenin yeterli olacağını söyleyelim.
 

UtterSpectrum

Yönetici
Katıldı
Mesajlar
5
Yaş
32
Yaşadığın yer
Kocaeli
Kredi
34
@La donna paylaşım için teşekkürler...

Yüreğinize sağlık. Umarım webmaster yolunda olan herkese yol gösterici bir rehber olur.
 

BaRRaCuDa

Root Admin
Admin
Katıldı
Mesajlar
1,901
Yaş
39
Kredi
765
Seonun büyük pazar haline gelmesi bazı firmalarin seo detaylariyla ugrasmak istememesi sonucunda olusmustur. Çünkü seo için zaman gerekli, sürekli google algoritmasini takip etmek ayrica en önemlisi devamli olmasi gerekir. Bir seo siteyi ilk siraya getirdim seo bitti derse site ilk siraya ciktigi gibi alt sayfalara inmesini de bilir.
Aşağıda yine seo nedir konularindan bir tanesini bulabilirsiniz
 

Bu konuyı kimler okuyor

Benzer konular

Top