Webmaster Nedir ? (1 İzleyici)

Katıldı
Mesajlar
438
Yaşadığın yer
Elazığ
Kredi
16
dh9mg.png
Webmaster Nedir?

SON yıllarda teknolojinin gelişmesi ile birlikte doğal olarak bilgisayar kullanımları da artmaya başladı. 7 den 70 e herkes bilgisayar kullanmaya başladı ve bilgisayardan anlamam ben diyen birisi bile çoğu hakkında bilgisi var. Çoğu insan bilgisayar kullanırken bunun yanında da gerekli her türlü bilgiyi öğrenmek ve kendini geliştirmek için çabalamaktadır. Şöyle bir etrafa baktığımızda bilgisayardan biraz anlıyorum diyen kişi hemen site açmaya ve geliştirmeye başlıyor. Bu iyi bir şey gibi görünse de bundan asıl bu işi yapan webmasterların hoşlanacağını zannetmiyorum. Çünkü bu işi severek yapan ve asıl mesleği bu iş olan kişiler, önüne gelen kişilerin bu şekilde site tasarlayıp açmalarına elbette kızıyorlardır. Webmaster kelime anlamı olarak Webmaster( internet sitesi ve usta) sözcüklerinden oluşur. Kısaca site yöneticisi demektir ve bir site oluşturmuşsanız ve yönetiyorsanız bir webmastersınız demektir. Şimdi webmaster olmak için ne yapmak lazım daha detaylı olarak incelemeye başlayalım.

Öncelikle Adobe Photoshop CS3 programına halim olmanız ve daha sonra da html ve CSS gibi programlar kullanmanızı tavsiye ederiz. Webmaster olmak denilince aklınıza wordpress, smf, vbullettin gibi bazı sistemleri kurarak bunlarda yöneticilik yapmak anlamına gelmemesi gerekir. Webmaster sitenin ilk oluşturulmasından geliştirilmesine kadar olan tüm bilgilere hâkim olabilmelidir. Daha sonra internet sitesi yapma işlemine geçiyorsunuz. Html/ css alanlarında yeterince geliştirmişseniz kendinizi, daha sonra hazırlamış olduğun html web sayfalarını, sitenin sunucuna gönderebilirsin ve web sayfanı yayına geçirebilirsin. Küçük sitelerde webmasterlar, genelde sahipleridir. Fakat büyük sitelerde durum farklıdır. Şunu bilmeniz de fayda var; dinamik web sayfaları istiyorsanız eğer, programlama dillerini mutlaka öğrenmeni gerekmektedir ve daha sonra kendinizi sürekli geliştirmek için, blog siteleri veya video sitesi yapabilirsiniz. Böylece bunlar sizin gelişmenize katkı sağlamış olur ve daha iyi şeyler yapabilirsiniz.

Sizlere webmasterlar’ ın kullandıkları bazı internet dillerini verelim: NET; Microsoft’ un geliştirdiği bir teknolojidir. PHP; Web programlama dilidir. ASP; Microsoft’ un geliştirdiği bir teknolojidir. HTML; Web işaretleme dilidir. JavaScript; Bir betik dilidir. ColdFusion; Web Programlama dilidir.

Alıntıdır.
 

Bu konuyı kimler okuyor

Benzer konular

Top