Aşk Nedir ? Nasıl Yaşanılır ? (1 İzleyici)

Katıldı
Mesajlar
438
Yaşadığın yer
Elazığ
Kredi
16
Aşk Nedir ? Nasıl Yaşanır ?

Sevgili Turkmaxi üyeleri ;
Bugün sizlere içimden geçenleri yazmak için bu makaleyi ele alıyorum.Benim için aşk nedir ? Aşk dediğin gezip tozmak ve karşı cinsteki arkadaşınızla güzel vakitler geçirmektir benim için tabi.Aşk uzaktan sevmektir yok aşk göz göze bakarak yaşanır felan filan diyenler bence boş konuşuyor.Bu tarz şeyler sadece acı verir aşk dediğin karşı cinsle günlerce vakit geçirmek ve onunla geçirdiğiniz anıları aklınıza kazımaktır.Aşk evet insanın en kör noktasıdır.Kitlenip dünyaya bakış açısını değiştiren bir duygudur.Bu duyguyu her zaman yaşıyamassınız. Çok sevdiğim bir sözüm var " İnsan hayatında bir kere aşk olur geri kalanını severmiş. " bu sözdende anlıyacağınız gibi insan hayatında bir kere aşk olur o kişiyi kaybettiğinizde gelip geçene istediğiniz kadar aşığım vs şeyler söylesenizde boş.Çünkü o aşık olduğunuz insanı unutmak için yeni ilişkiler deniyeceksiniz.En önemliside elinizdekileri hiç bir zaman kaybetmeyin.Kaybettiğiniz zaman değerini anlarsınız ve anladıktan sonra iş işten geçicektir.Bu sefer karşı cinsten arkadaşınız size kin bağlıyacaktır onu bıraktığınız için.

Hz Mevlana şöyle buyurur;

- "Cahil kişiye gülün güzelliğini görmez, gider dikenine takılır." bu sözden anladığım kadarıyla insanın dış güzelliğine bakanlar cahildir.Önemli olan iç güzelliğini görmek.İç güzelliğini görmedikten istediğiniz kadar dış güzelliğe önem verin cahilliğiniz sizi kötü yollara sürükliyecektir.Hz Mevlana'nın sözleri gayet açık ve nettir.

Dış güzelliğe hiç bir zaman önem vermeyin arkadaşlar her zaman kaybeden kişi olursunuz.Önemli olan dinimize düşkün ve aile edep terbiyesi almış olmasıdır.Çok kişi tanıdım herkez geldi geçti hep aşık oldum dedim ama aşık oldum dediklerimi unuttum gitti.Çünkü gerçek aşkı tatmamıştım henüz.Ve sonunda aşkı tatdım geceler uykusuz ve yastığa başımı koyduğum an milyonlarca düşüncelerle manasız bir şekilde baş başa kalıyorum.Uyuyamıyorum çünkü düşüncelerle boğulacağımdan korkuyorum.Aşk çok güzel birşey fakat önemli olan güzelliği değil onu tatmak o duygunun heycanını yaşamaktır.

Hz Mevlana yine şöyle buyurur;

- "Sarılmayı bilirmisin? Sahiplenmeyi, sahiplendiğinde sadık kalmayı? Sen bilirmisin aşık olmayı? BölünebiIirmisin ikilere, üçlere, gerekirse binlere? Yapabilirmisin? Gerçekten sevebilirmisin? Sevmenin demesi olmaz. Unutma; ya çok seversin bir kere, yada hiç sevmezsin." anlıyacağınız seviyorum demekle olmuyor o duyguları yaşamak lazım o duyguları tatmak lazım.

Evet arkadaşlar belki yazdıklarım sizin hayatınızda değişikliğe neden olabilir.Belkide bir kaçınız okumamış gibi davranıp hayatına devam edebilir.Lütfen elinizdekilere sahip çıkın onları kaybetmeyin onlar sizin en değerli mirasınızdır.Dünya malı dünyada kalır.Dünya'ya bir kere geliyoruz ve ahiri yolculuk için sınavlardan geçiyoruz.Bırakın parayı pulu sevdanızın peşinden koşun para gözünüzü boyamasın.Sevdiklerinizle güzel vakitler geçirin.Yaşım 18 önümüzdeki sene tekrar 18 diyebilirmiyim ? Diyemem.Desemde kendimi kandırmış olurum çünkü su gibi akıp geçen zaman ne yazıkki geri gelmiyor.Sevdiklerinizin değerini bilin.

Okuduğunuz İçin Teşekkür Ederim.

Berkay Tosun

Makaleyi kendim yazdım ve Türkmaxi'de sadece yayınladım.Siteniz yayınlıyabilirsiniz fakat yazarın ismini (Yani Benim İsmimi ve Soyismimi ) vererek paylaşabilirsiniz vermeyenlere hakkımı helal etmiyorum.
 

BaRRaCuDa

Root Admin
Admin
Katıldı
Mesajlar
1,913
Yaş
39
Kredi
811
güzel makale hatta içinden gelenleri yazman daha da güzel
 
Katıldı
Mesajlar
438
Yaşadığın yer
Elazığ
Kredi
16
Eyvallah abicim saol değerli yorumun için. :)
 

Bu konuyı kimler okuyor

Benzer konular

Top