Seo Eğitimi – Backlink Nedir? Başka Sitelerden Nasıl Backlink Alınır? (1 İzleyici)

Katıldı
Mesajlar
438
Yaşadığın yer
Elazığ
Kredi
16
Arama motorları herhangi bir web siteden diğer siteye verilen linki backlink olarak benimserler. Şunu belirtmekte fayda var verilen karşılıksız olursa eğer ve kaliteli bir web sitesinden alındıysa arama motorları açısından önemli bir oranda kolaylık sağlar. Arama motorlarında daha üst sıralara çıkabilmek için backlink önemli bir unsurdur.

Bu durum tam tersi ise Linkiniz kalitesiz sitelerden alınmış, illegal bir içeriğe sahip olan ve kopya içeriklerle dolu olan bir siteden alınan backlinkler sıralamanızı kötü etkiler bu durum sizin için sıkıntılı olabilir. Google, Yahoo, Bing v.b arama motorları sayfa başına verilen birden çok link çıkışı olan siteleri ve kalitesiz olan web sitelerinden gelen linklere asla değer vermez.Bir sitenin kaliteli olduğunu kavrayabilmek için girilen içeriklerin özgünlüğüne, hit sayısına, pagerank değerine vb. durumlara dikkat etmek gerekir.

Web siteniz için alacağınız backlinlerin içeriğe uygunluğunu kontrol etmelisiniz. Bütün backlinlerin ana sayfa içerisinde yer alması sayfanız içerisinde bir spam etkisi yaratabilir.

Bu durum pagerank ve trustbank için de geçerli bir durumdur. Değerleri yüksek ise siteniz tercih edilen bir site olmaz.

Unutmamanız gereken bir durum ise şöyledir. Web siteniz daha yeni kurulmuş ise backlink çalışması yapmayın. Bu durum arama motorları açısından değer kazanmayabilir. Başlangıç olarak birkaç tane baclink birkaç ay sonra ise DMOZA kayıt yapmanız sizin için doyum noktası olacaktır.
 

Bu konuyı kimler okuyor

Benzer konular

Top