Meta Tag Nedir ? (1 İzleyici)

Katıldı
Mesajlar
438
Yaşadığın yer
Elazığ
Kredi
16
<META http-equiv="Content-Type" CONTENT="text/html; charset=windows-1254"> Kodu sayfanızda ne tür bir metnin olduğunu(text/html yazmakla metnin düz yazı ve html belgesi olduğunu) ve karakterlerinin hangi kodlama(windows-1254 yazmakla) ile yapıldığını gösterir.

<META http-equiv="Content-Language" CONTENT="tr"> Kodu sayfanızın dilinin Türkçe(tr yazmakla.İstenirse değiştirilebilir.) olduğunu gösterir.

<META NAME="author" CONTENT=> Kodu sayfanın tasarımcı kimliğini gösterir.

<META NAME="copyright" CONTENT="&copy; 2003 "> Kodu sayfanın telif hakkının kime ait olduğunu gösterir.

<META NAME="keywords" CONTENT="Sitenizi arama motorlarında bulduracak siteniz ile ilgili kelimeleri buraya yazın."> Kodu sayfanın hangi kelimeleri içerdiğini gösterir.Burası arama motorları için çok önemlidir.!!!!!

<META NAME="Description" CONTENT="Sayfanızın Kısa tanıtımını buraya yapın."> Kodu sayfanın kısa tanımı yapılmak için kullanılır.

<META name="GENERATOR" CONTENT="Microsoft FrontPage 5.0"> Kodu sayfanın hangi editörle yapıldığını gösterir.

<META NAME="ROBOTS" CONTENT="ALL,FOLLOW,INDEX"> Kodu sayfanızı tüm arama motorlarının veri tabanına kaydolabilme hakkının verilmiş olduğunu gösterir.

<META NAME="RATING" CONTENT="GENERAL"> Kodu sitenizin hangi kategoride, sınıfta olduğunu gösterir.GENERAL yazmakla bütün katagoride olduğu belirtilmiş oldu.

Meta İmlerinin Kullanımı
Bu imler dedik ya arama motorları için önemlidir.Yani sizin sitenizin başkaları tarafından bulunmasını saylayan kodlardır.

En önemlileri <META NAME="keywords" CONTENT="Kelimeler yazılacak"> 'dir. Bu imdeki kelime yazılacak yere bir ziyaretçinin arama motorunda yazabileceği kelimeler yazılmalıdır.Tabii ki bunu yazarken sitenizle ilgili olan kelimeler olmalı. Gereksiz yere kelime yazılmamalıdır.

Örneğin; bir ziyaretçi arama motoruna "kişisel siteler" yazdığında arama motoru hem "kişisel" hem "siteler" hem de "kişisel siteler" kelimelerinin geçtiği siteleri arar.Tabii ki kendi veritabanında olan sitelerde. Bunun için o arama motoruna kayıt olmalısınız. Eğer sizin siteniz bir kişisel site ise sitenizin bu imine bu kelimeleri eklemelisiniz ki arama sonuçlarında olabilesiniz.Eğer yazmazsanız sonuçlarda olmayabilirsiniz.

Kelimeleri yazarken ziyaretçinin arama motoruna yazabileceği kelimeleri düşünerek yazmalısınız.Kelimeler arasında bir virgül( ,) ve bir boşluk olmalıdır.
Örneğin;
<META NAME="keywords" CONTENT="kişisel siteler, kişisel, siteler, ........."> gibi.


Bazı yerlerde Türkçe karakter kullanmayın denilir. Ama siz yine de kullanın.En iyisi hem Türkçe olan hem de Türkçe karaktersiz kelimeleri yazmanızdır.Bir kelimeyi gereksiz yere tekrar tekrar yazmanızın bir anlamı yoktur.Bunu arama motorları yemez.

Meta İmlerinin Arama Motorları ile İlişkisi(Önemi)
Bir çok kez belirttiğimiz gibi arama motorları aramayı kendi veritabanındaki sitelerde yapar. Bu sitelerin meta imlerine, title kodlarına ve sitenin içeriğine bakarlar. Öncelik, title kodlarındadır. Daha sonra meta imleri ve en son da içerik gelir.

Genellikle sitelerde her zaman title kodları arasına <META NAME="keywords" CONTENT=" "> iminde yazılan bütün kelimeleri yazılır ve gayet de işe yarar. Siz de böyle yaparsanız göreceksiniz ki işe yarayacak.

Meta imlerini ne kadar iyi ve ziyaretçinin umduğuna göre yazarsanız arama motorlarında bulunmanız o kadar kolay olur. Unutmayın ki sitenizi ziyaretçi arayacaktır.Onun gibi düşünmelisiniz.

Google Sonuç Listesinin En Başında
Meta imlerini ve title kodlarını en iyi bir şekilde(yukarıda anlattığım gibi) hazırladıktan sonra sitenizi yayınlamanız durumunda google arama motorunun en başlarında olabilirsiniz. Ama bu yine de garanti değildir.

Ayrıca ne kadar çok site sizin sitenize link verirse sitenizin arama motorunda listelenmesi de o kadar çok olacaktır. Yani mümkün olduğu kadar sitenizi diğer sitelerle bağlayın, sitenizi onların sitelerine ekleyin. Arama sonucunda sizin siteniz çıkmasa bile onların siteleri çıkacak ve sizin sitenizin linki de belirecek.
 

igalikuni

Üye
Katıldı
Mesajlar
20
Kredi
0
çok karmaşık geldi bana
 

QwerT_

Üye
Katıldı
Mesajlar
14
Yaşadığın yer
Ankara
Kredi
0
bilmeyenler için yararlı yazı. teşekkürler
 

Bu konuyı kimler okuyor

Benzer konular

Top