Seo Bilgileri – 301 Redirects Yani Yönlendirme (1 İzleyici)

Katıldı
Mesajlar
438
Yaşadığın yer
Elazığ
Kredi
16
Birçok webmaster’ın ihtiyaç duyduğu ve kullandığı 301 Redirects (301 yeniden yönlendirme) eski sitenizi ya da sayfanızı değerleri ile birlikte yeni adresinize yönlendirmenizi sağlayan bir yönlendirme çeşididir. Bu yönlendirmeyi yaparken bilmeniz gereken şey sayfanızın komple (olumlu yanları ve olumsuz yanları dahil) yeni adrese yönlendirmiş olmanızdır.

Bu yönlendirmeyi neden kullanmamız gerekiyor diye sorarsanız asıl amaç
yeni adresinize çok fazla bir emek harcamadan eski sitenizdeki bilgileri olduğu gibi aktarmanızdır. Özellikle uyarmamız gerekir ki filtreye düşürülen sitelerde 301 yönlendirme kullanılmamasıdır. Google’ın bu yönlendirme işlemi ile ilgili açıklaması size yardımcı olacaktır. Google’n açıklamasına bu adresten ulaşabilirsiniz.

On page seo çalışmalarında 301 yönlendirme kullanın;

Bize gelen seo işlerinde genellikle yapılan siteler sef link yapısı ile oluşturulmayıp sayfalar genellikle news.php?id=22 şeklindedir. Daha öncesinden bu sayfalara backlink geldiği için burada yapmanız gereken işlem url yapısını seo uyumlu url yapısına çevirdikten sonra eski sayfanızı 301 yönlendirme ile yeni sayfanıza yönlendirmek olacaktır. Bu yapacağınız işlem ile hem eski sayfanızın otoritesini ve değerini (gelen linkler vs.) yeni sayfanıza taşıyacak hemde seo uyumlu link yapısına geçmiş olacaksınız. Bu işlemden sonra sayfanızın anahtar kelimede kısa sürede yukarılara doğru yükseliş gösterdiğini göreceksiniz. Çünkü arama motorları açısından url yapısı büyük öneme sahiptir.

301 Yönlendirme nasıl yapılır ?

301 yönlendirmesini aşağıda verdiğimiz bilgiler ve kod doğrultusunda yapabilirsiniz.

Apache kullanılan sunucularda .htaccess dosyasını kullanarak kolaylıkla 301 yönlendirmesi yapabilirsiniz. Bu işlem için .htaccess dosyasına aşağıdaki kodları kendinize göre değiştirip sitenizde 301 yönlendirme yapabilirsiniz.

Htaccess 301 Yönlendirmesi
Options +FollowSymlinks
RewriteEngine on
ReWriteCond %{HTTP_HOST} ^(www.)?eskiadres.com$ [NC]
ReWriteRule ^(.*)$ http://www.yeniadres.com/$1 [R=301,L]
 

Bu konuyı kimler okuyor

Benzer konular

Top