Seo Eğitimi – SEO ve anahtar kelimeler! (1 İzleyici)

Katıldı
Mesajlar
438
Yaşadığın yer
Elazığ
Kredi
16
Tasarım aşamasında olan siteniz için kullanmış olduğunuz anahtar kelimeler seo için çok önemli bir yere sahiptir. Nedeni ise insanlar verilmiş olan anahtar kelimeleri kullanarak istedikleri sonuçlara ulaşırlar.

Örnek vermek gerekirse bir şirket web sitesi tasarlatmak istediği zaman şirket sahibi ara motorları sayesinde web site tasarımı, site tasarlatma, web site tasarlatma, internet sitesi tasarımı v.s anahtar kelimeleri kullanarak arama yaparlar.

Bu aramalar sayesinde arama yapılan konu ile ilgili bir sıralama listesi oluşacak ve arama yapan kişi ilk çıkan sıradan itibaren inceleme yapacaktır. Ve bu sayede şirketine web tasarımı yaptıracak firmayı buradan belirleyecektir.

İşte bu kısımda sitemize giriş yapan insanların bizim sahip olduğumuz web sitemizin içeriği ve hedef konular hakkında en çok hangi kelime ve kelime öbekleri kullanıldığına dikkat etmeliyiz.

Eğer çok az sayıda arama yaptıkları anahtar kelimler üzerinde yoğunlaşırsak arama motorlarında üst sıralara çıkabiliriz fakat anahtar kelime az olduğundan siteye giriş yapacak ziyaretçilerde bir o kadar az olur.

Tabi bu durumda dikkat edilmesi gereken husus anahtar kelime sayısının fazla olması değildir. Örnek vermek gerekirse çok arama yapılan bazı kelimeler bir rekabet ortamı oluşturmaktadır ve biz anahtar kelimelerimizi oluştururken bu rekabet içerisinde yer almak istemeyebiliriz.

Bu noktada şöyle bir soru oluşacak akıllarda peki hangi anahtar kelimeyi kullanarak istenilen sonuçları ziyaretçileri sağlayabiliriz. Bir başka deyişle anahtar kelimelerimizi nasıl araştırmamız gerektiği sorusudur.
 

Bu konuyı kimler okuyor

Top