Öneri Size Büyük Fayda Sağlayacak 10 Alışkanlık (1 İzleyici)

La donna

sendlistdigital.com
Admin
Katıldı
Mesajlar
143
Yaş
31
Kredi
440
Modern yaşamda hayatımızı o kadar monoton hale geldi ki çoğumuz kendimize bir şey katmayı unutuyoruz. Sıradanlıktan kurtulmak ve kendimizi geliştirmek için hepimizin özel şeylere ihtiyacı var.

Hobiler ve alışkanlıklar çoğu zaman hayatımız üzerinde neredeyse sihirli diyebileceğimiz kadar büyük bir güce sahiptir. Bu gücü kullananlar hayatlarına sadece başarı değil aynı zamanda anlam da katarlar. Sizde bu sihirli alışkanlıklarla kendinize zaman ayırıp bir sonraki aşamaya geçebilirsiniz. Hepimiz kendimizin daha iyi bir versiyonuna dönüşmek isteriz. Başarı ve tatmin duygularını tatmakta herhangi bir sakınca yoktur. Siz de bunun için kartlarınızı doğru oynamalısınız

1. Mahjong Oynamak​

Hafızayı geliştirmek kişisel gelişimin temellerinden biridir. Mahjong oynamak basit ama etkili bir tekniktir. Git gide daha güçlü bir hafızaya sahip olacaksınız. Çevrenizdekiler tarafından daha zeki bir insan olarak görülmeye başlandığınızı hayal edin. Üstelik her şey oldukça eğlenceli şekilde ilerleyecektir. Kendinizle yarışın ve zekanızı daha ileri taşıyın.

2. Ahşap İşçiliği​

Kullandığınız çoğu eşyayı kendiniz yapabilmek ister misiniz? Hem paradan tasarruf etmek, hem yeni bir yetenek kazanmak hem de sanatçı kişiliğinizi geliştirmek kullağa hoş mu geliyor? Kendin yap konuları arasında muhtemelen en güzellerinden bir tanesi ahşap işçiliğidir. Üstelik özel bir yeteneğe sahip olmakla övünebilirsiniz.

Ev dekorasyonu ile ilgilenmek ilerleyen yıllarda sizin önünüze pek çok fırsat açabilir. Günümüzde her türlü el yapımı ürün internetten satılabiliyor.

3. Uzak Doğu Mutfağı​

Sağlıklı beslenmeye başlamak için güney doğu Asya mutfağı son derece idealdir. Bu hayatta en çok önem vermemiz gereken şeylerden bir tanesi kendimizin ve ailemizin yediği yiyeceklerdir. Asya mutfağında oldukça sağlıklı tarifler vardır. Ayrıca egzotik yemekler yapmak her zaman insanların hoşuna gider. Belki ailenizle her zamankinden farklı lezzetler denemenizin zamanı gelmiştir.

4.Yazılım Çalışın​

Pyton programlamayı hiç duydunuz mu? Günümüzün en çok tercih edilen yazılım dillerinden bir tanesidir. Üstelik bedavaya öğrenebilirsiniz. Günde yarım saat ücretsi video seyretmeniz yeterli olur. Belki teknoloji alanına girmeniz konusunda size yardımcı olur. Belki bir amaca da ihtiyacınız yoktur. Sadece günümüzün hızlı teknolojisine biraz ayak uydurmanızı sağlar.

5. Manga Okumaya Başlayın​

Japon mangalarını okumaya başlamak size yepyeni dünyaların kapılarını açabilir. Çizgi romana çok benzeyen bu mangalar kendi içlerinde bir alt kültürdür. Hayal gücünüzü geliştirmek için birebir olduğu gibi dünyanın her yerinden manga hayranları ile de iletişim kurabilirsiniz. Hatta belki daha da ileri gidip manga çizimleri yapmaya başlayabilirsiniz.

6. Yeni Bilgisayar Programları Kullanmaya Başlayın​

İnternette ücretli ya da açık kaynak çok sayıda programa var. Bu programları kullanmayı öğrenerek kendinizi geliştirebilirsiniz. Daha hızlı ve daha etkili çalışırsınız. Salesforce, Moz, Google Analytics gibi çok farklı alanlarda çok sayıda programdan kendinize uygun olanı seçebilirsiniz.

7. Fantastik Serileri Okuyun​

Günümüzün bir diğer yükselen trendi de fantastik kitaplardır. Ve bu bir tesadüf değildir. Bu alanda inanılmaz başarılı eserler bulunmaktadır. Eğer başlamadıysanız Zaman Çarkı ve Witcher gibi serilere başlayabilirsiniz.

Kitap okumak sadece hobi değildir. Kendini sözlü ve yazılı ifade edebilme konusunda gelişmenizi sağlar. Hayatın her alanında hızlı bir iyileşme sağlayabilir. Etkili iletişim çoğu alanda bir gerekliliktir. Her gün 50 sayfa okumak gibi basit bir hedefle büyük mesafe alabilirsiniz. Ve bunu fantastik kitaplarla eğlenceli bir şekilde de yapabilirsiniz.

8. Yabancı Dilde Webtoon Okuyun​

İnternette ücretsiz yayınlanan çok sayıda İngilizce webtoon var. Yabancı dilinizi geliştirmek için bundan daha eğlenceli bir metot olamaz. Çizgi romanın dijital versiyonu olan bu webtoonlar Güney Kore gibi ülkelerde de çok yaygınlardır. Diğer bir deyişle bu dillerde de webtoon bulabilirsiniz.

9. Satış Podcastları Dinleyin​

Satış ya da pazarlama alanında çalışıyorsanız kesinlikle satış podcastları dinlemeyi alışkanlık haline getirmelisiniz. Haftada iki bölüm ya da günde bir saat gibi bir hedef koyabilirsiniz. Yürürken ya da yemek yaparken dinlemeyin. Muhtemelen odaklanamazsınız. Zaman ayırarak dinlemeye çalışır.

10. Nezaket Sözcükleri Kullanmaya Başlayın​

Çevrenizdeki kişilere teşekkür edin. Nazik olmak için fazladan çaba gösterin. Kazanabileceğin belki de en iyi alışkanlıktır. Pek çok insan sadece nazik olduğu için belirli kişilere yönelir. Hem onların hayatına hem de kendi hayatınıza olumlu katkıda bulunursunuz. Nazik 10 cümle yazın. Bunları her gün kullanmaya çalışın.
 

BaRRaCuDa

Root Admin
Admin
Katıldı
Mesajlar
1,908
Yaş
39
Kredi
789
Su anda en cok kullanilan dil Python öğrenmek herkesin önüne geçirir
 

Bu konuyı kimler okuyor

Benzer konular

Top