İpucu Tıklama Karşılığı Ücret Nedir? (2 İzleyici)

La donna

sendlistdigital.com
Admin
Katıldı
Mesajlar
143
Yaş
31
Kredi
440
İnternetteki en yaygın reklam türü banner reklamlardır. Çoğu web sitesi aracı platformlardan ya da direk müşteriden aldığı banner reklamları yayımlar.

Aracılık yapan büyük reklam şirketlerinin genelde en çok tercih ettiği reklam modeli Pay Per Click (PPC) denilen reklam türüdür. Türkçesi Tıklama karşılığı Ücret olan bu reklamlar ziyaretçiyi reklam verenin web sitesine yönlendirir. Her tıklama başına bir ücret verilir. Genelde site sahibinin para kazanabilmesi için yüksek hiti olması gerekir. Ayrıca reklamların web sitesinin kitlesine uygun olup olmaması çok belirleyicidir. Herhangi bir ortak ilgi yoksa tıklamalar sitenin hiti yüksekse bile düşük olacaktır. Bu yüzden reklam seçimi de kritik bir konudur.

PCP reklamları genelde ziyaretçileri reklam verenin sitesine yönlendirir. Bu nedenle web sitenizin müşteri dostu olması çok önemlidir. Canlı destek sisteminizin olması ziyatçileri müşteriye dönüştürmede önemli rol oynar.

PCP banner reklamlarının başarılı olabilmesi için pek çok unsur vardır. Reklamın tasarımı, web sitelerindeki reklam yerleşimi ya da reklamda özel teklifler sunulması bu unsurlardan bazılarıdır.

Reklam veren tarafından baktığımızda bazı sadece tıklamalara para vermek avantajdır. Ama potansiyel müşterilerin kaçının satın alma yapacağı reklam verenin kazancını belirler. Kitlenin uygunluğu ve satın alma hareketleri bu anlamda çok önemlidir.

PCP günümüzde internetteki en popüler reklam türüdür diyebiliriz. Düşük maliyeti sebebiyle her boyutta firmanın kullanımına uygundur. Özellikle başlangıç seviyesindeki e-ticaret siteleri için can suyu olabilir.

blur-g76c8d70f0_640.jpg
Google Adwords

Ücret karşılığı tıklama sistemini kullanan en popüler platform Google Adwords diyebiliriz. Dolayısıyla Dijital pazarlama alanında Google Adwords çok önemlidir. Bu alanda çalışanlarda Adwords konusunda ustalaşmaya çalışırlar.

Ücretli Reklam Vermek

Bir işletmenin PCP sistemini kullanması için çok fazla seçenek vardır: Kendiniz yapabilirsiniz, ajansla çalışabilirsiniz, freelancer tutabilirsiniz vb. Sistem sizin için karlıdır çünkü ürününüzle ilgilenen ve reklama tıklayan ziyaretçiler web sitenize gelecektir. Bundan sonrası web sitenizin performansı ile ilgilidir.

Çok genel bir trafik iyi gözükse de satış için daha özelleştirilmiş bir trafik daha iyi olabilir. Kaliteli ve odaklı trafiğe ihtiyacınız var. Hangi siteye reklam verdiğiniz bu anlamda önemli hale geliyor. Reklam ağları süreci kolaylaştırmaktadır. Belirli bir trafiğin üstünde ve onay almış siteler arasından tercih yaparsınız. Reklam ağları yerli ve yabancı olarak çok çeşitlidir. Bu alanda sıkıntı yaşamazsınız.

Uygun olmayan bir site olduğunda tıklamalar düşük olacaktır. Tabi alakasız bir web sitesi bile olsa reklamınıza tıklanmadığında para ödemesi yapmıyorsunuz. Ama zaman kaybetmiş olursunuz. Belki bu reklamlara ihtiyacınız vardır. Dolayısıyla kendinize uygun bir platform seçmelisiniz.

Çoğu web sitesi ya da e-ticaret sitesi kurulduğunda sadece trafik gelsin yeterli olur diye düşünür. Bu da bir yere kadar normal diyebiliriz. İnternet çok rekabetçi ve bir trafik almaya çalışıyoruz. Trafik aldıkça ikinci aşamaya geçilir. Ne kadar kazanç sağlıyorum, ne kadar satış yapıyorum, ne kadar indirme oluyor gibi sorular başlar.

Bütçe hazırlarken elde edeceğimiz bir kar beklentimiz var. PCP kısmen düşük maliyetli olduğundan daha az risk taşıyor. Bu alanda ilerlemenin güzel tarafı da budur. Bütçeyi düşürmek için uzman yardımı da çok önemlidir. Tabi uzman tutmak büyük projelerde daha mümkün diyebiliriz.

Web sitesi İle Kazanma

Banner reklam ile para kazanmak istiyorsanız PCP türünde reklamlarla para kazanmak çok yaygın bir yoldur. Öncellikle bir reklam ağına kaydolmanız gerekiyor. Sitenizle eşleşebilen reklamları olan bir ağ seçmeye çalışın. Bazı siteler başlangıç seviyesine uygundur. Bazıları ise yüksek hit isterler. Üyelikten sonra kampanyalardan yine size uygun olanı seçmeniz gerekiyor.

Bu süreç her yerde aynı olmayabilir. Bazı platformlar reklamları kendileri otomatik yükler. Bu durum sizin yükünüzü azaltır.

Sitenize uygun bannerlar seçerek bunları içeriği kapatmayacak şekilde yerleştirmelisiniz. Mobil uyumlu bir yerleşim de çok önemlidir. Çoğu insan artık mobil cihazlardan internete giriyor. Sitenizin organik hitini arttırmak para kazanmak için çok önemlidir. Reklam yükleyip beklemeyin.
 

BaRRaCuDa

Root Admin
Admin
Katıldı
Mesajlar
1,902
Yaş
39
Kredi
764
En fazla kullanilan ppc siteleri
Google Ads
Facebook
Instagram
Microsoft Advertising
 

Bu konuyı kimler okuyor

Benzer konular

Top