Twitter’a kayıt olma, Sık Sorulan Sorular, Ücretsiz Takipçi Kazanma (1 İzleyici)

Etkenblog

Üye
Katıldı
Mesajlar
99
Kredi
0
Bu yazımızda Twitter’a kayıt olmayı anlatacağım kayıt olmak için açıklamalı olarak anlatığım adımları takip etmeniz yeterlidir.Twitter a üye olmak ücretsizdir ve kullanımı Türkçe dil desteğini sağladığından Twitter a üye olunmak için basit birkaç adımı vardır.

Twitter’a üye olduktan sonra benide takip etmeyi unutmayı unutmayın. Taiki linki buradan soylemeyeceğim. Özelden atarım isteyenlere.

Twitter’a üye olurken anlamadığınız bir yer olursa veya bir sorunla karşılaşırsanız bize bu yazının en altındaki Yorumlar kısmına yorumunuzu yazınız.En kısa sürede size sorununuzun çözümü hakkında bilgi veririz.
Twittera Nasıl Üye Olunur için yapacaklarınızı adım adım aşağıdaki gibi açıkladık.

Verdiğim adrese tıklayarak Twitter ın giriş sayfasına gidiniz Twitter aşağıda twitter a yeni kayıt olacaklar kısmını Ad Soyad,e-posta,şifre kısımlarını doldurduktan sonra sarı renkli Twitter a kaydol tuşuna basınız.

Karşımıza aşağıdaki ekran çıkacaktır.Formda belirtilen yerlere bilgilerimizi girmek zorunludur bilgiler doğru doldurulduğunda yanındaki yazılar yeşil olur.Bu nedenle atlamadan hepsini dolduruyoruz.
Burada dikkat edilmesi gereken kısım Kullanıcı adı kısmıdır buraya yazılacak ad Twitter hesabımıza girerken kullanacağız isimdir veya site sahiplerinin site adlarının yazılacağı kısımdır.Sitemizde twitter adresini kullanırken bu girdiğimiz adı kullanacağız.

Eğer kullanılmak istenen kullanıcı adı daha önce başkası tarafından alınmışsa bir uyarıyla karşılaşırız ‘’Bu kullanıcı adı zaten alınmış’’ diye eğer böyle bir durum olursa twitter hemen kullanıcı adı kutusunun altında Öneriler kısmında size değişik adlar öneride bulunur tabi bir ad önceden girmiş olmanız gerkir girilen ada göre önerilerde bulunuyor.Bu adlar işinize yaramıyrorsa farklı bir kullanıcı adı denememiz gerekmektedir. Ayrıca önemli bir noktada yazacağınız Kullanıcı Adı’nın uzunluğu 15 karakteri geçmemeli.Form doldurma işlemimizi tamamladıktan sonra formun sonundaki “Hesabımı Oluştur” düğmesine tıklayınız.

Formu doldurma işleminden sonra işlem bitmiştir aslında ama twitter kullanıcılarına yardımcı olmak amacıyla Hotmail,Gmail gibi servislerde arkadaşlarınız varsa onlarıda twitter hesabınızdan haberdar etmek için davet etmenizi istiyecektir tabi zorunlu değildir.Bu özelliği ‘’Bu adımı atla’’ sekmesine tıklayarak bu adımları geçebilirsiniz.

En son ‘’Bu adımı atla’’ sekmesine geldikten sonra karşımıza çıkacak ekran Twitter hesabınızın ana sayfasıdır yani Twitter kayıt işlemimiz tamamlandı. Ana sayfanız aşağıdaki şekilde olduğu gibi oluşur.

Üye olma işleminiz bittikten sonra, Email adresinize gidip Twitter’dan size gelen onay emailini de onaylamayı unutmayınız.Artık bir Twitter hesabınız var.

Kayıt Olurken İstenilenler:

Full Name Yazan Kısıma Gerçek İsmimizi
Username Yazan Kısıma Twitter Takma Adımızı (twitter.com/nickiniz şeklinde görülecek)
Password Yazan Kısıma Şifreniz


SIK SORULAN SORULAR
Twitter'da yazı yazmak
Twitter'da yazı yazmak umduğunuzdan daha basit, bu işlem için önce okuma yazma bilmeniz ve ardından bir klavye ve bilgisayara sahip olmanız bizim için yeterli üst taraftaki boşluk alana 140 karakteri geçmeyecek yazmak istediğimizi yazıyoruz ve "Tweet" butonuna tıklıyoruz hepsi bu

Twitter Görünümünü Değiştirin
Twitter Temamızı Değiştirmek İçin Hesabımıza Giriş yaptıktan Sonra Sağ Üstte Bulunan Settings e tıklıyoruz açılan pencereden orda bölümden Desing'i seçiyoruz karşımıza bir çok tema seçeneği gelecek fakat arzu ederseniz siz kendi temanızı oluşturabilirsiniz.

Başka Bir Hesaba Abone Olmak
önce abone olmak istediğimiz kişinin profiline gidiyoruz (twitter.com/turkmmo) gibi sonra üye resminin altında bulunan Takip Et yazısına tıklayıp tweetlerine üye oluyoruz

Twitter'a Avatar Eklemek
Twitter hesabımıza giriş yaptıktan sonra sağ üstte bulunan settings 'e tıklıyoruz ve ordanda profile sekmesine geçiş yapıyoruz picture yazan yerin sağındaki Gözat butonuna tıklayıp yüklemek istediğimiz avatarı seçiyoruz ve en alttaki "Kaydet" butonuna tıklıyoruz.

Twitter'daki arkadaşlarınızı bulmak
Twitter Hesabına girdikten sonra Sağ üstte Find people ye tıklıyoruz ve ordanda Find Friends seçmesine geçiyoruz soldaki menüden e-mail hizmet sağlayıcısını seçiyoruz ve e-mail şifrenizi girip find friends butonuna tıklıyoruz. (şifrenizi verirken hiç merak etmeyin bu sayfa SSL yani güvenilir bir sayfa.)

Hangi Ülkeler Twitter'da Bulunuyor
Twitter özellikle ABD'de bir ekol durumunda ABD %40 kullanım oranıyla ilk sırada onuda %39'la japonya takip ediyor bu iki ülkenin kullanım oranları ise twitter'ın dil seçeneklerini bu yönde kullanmasını sağlıyor.Japonyadan sonra ise sırasıyla İspanya, İngiltere, Brezilya, Kanada, Fransa, Almanya, İtalya, Hollanda ve Tayvan geliyor

Türkiyedeki Ünlü Twitter Kullanıcıları
Ülkemizdede bir çok ünlü ve siyasetçide Twitter kullanıyor hatta büyük firmalar bile Obamanın seçim siyasetinde Twitter'ı kullanmasından etkilenen Mustafa Sarıgül ve Kemal Kılıçtaroğlu Twitter Kullanıcıları arasında ayrıca ünlü isimlerden Sertap Erener,Gülben Ergen,Demet Akalın ... listeyi uzatmak mümkün büyük havayolu firmaları Pegasus ve Türk Hava Yollarıda Twitter kullanıcıları arasında ve Galatasaray A.Ş 'de twitter kullanan ilk türk spor takımı

Twitter'ı Nası Türkçe Yapabilrim?
Yukarıdaki Settings'e Tıklıyoruz.Açılan SAyfadan Biraz Aşağıda Ülke Seçeneği Var Oradan TÜRKİYE'yi İşaretleyiniz Şifre İsteyecektir. Şifreyi Girip Onaylayın.

BEDAVA ÜCRETSİZ TAKİPÇİ
Bedava Ücretsiz Takipçi Kazanabilirisiniz Nasıl Mı ?
Bazı İnsanların Açtığı Uygulama İnternet Siteleri İle.
Şifre İstemeyen Uygulamalar Önceliklidir Unutmayın.
 

Bu konuyı kimler okuyor

Benzer konular

Top