Yandex Seo Teknikleri (1 İzleyici)

BaRRaCuDa

Root Admin
Admin
Katıldı
Mesajlar
1,901
Yaş
39
Kredi
764
Yandex İçin Seo Teknikleri
Dünyanın en iyi arama motoru olarak Google gösterilmektedir.Ancak son aylarda Google'a bir rakip olarak Yandex oluşturuldu.Profesyonel SEO ekibi sayesinde Yandex birkaç ay içinde tanıtılmaya başlandı.Birçok tv reklamında Yandex'i görmeniz mümkün. Yandex Türkiye'de aslında fazla kullanılmıyor.Çünkü hemen hemen herkesin açılış sayfası Google'dır. Google'ın otoriterliğini yıkmak da kolay olmayacaktır.

Yandex açıldığı günden beri çok profesyonel seo ekibi ile çalışıyor.Yani hem tanıtım hemde kelime bazlı rekabet olsun çok iyiler.Mesela 'arama motoru' kelimesinde şuanda 1. sıradalar.Hemde yıllanmış sitelere fark atmış durumdalar.Ki zaten Google'dan kim arama motoru yazarak başka siteye girer orası da ironik olmuş.Ancak yine de Yandex'in ekibini destekliyorum.Kullanıcılarının da giderek artacağını düşünüyorum.Hatta Yandex için seo sırlarını da sizlerle paylaşacağım.Siteniz Yandex de nasıl optimize edilmeli ve Yandex neleri istiyor ? bunlara açıklık getirelim..

Yandex Seo İçin Neleri İstiyor ?
Google gibi özgün içerik istiyorlar.Çünkü özgün içeriğin insanlığa faydalı olma ve yararlı olma bilincini taşıyorlar.Bu nedenle özgün içerik her zaman bulunmalı.Yandex seo için kopya içerik olursa da mutlaka kaynak belirtilmeli.

On page yani sayfa içi seo çok iyi ayarlanmalı.Etiketler abartılmadan düzenli bir şekilde yerleştirilmeli.Tittle ve konu başlıkları kısa ve öz olmalı.Hatta yandex sosyal medyaya çok önem veriyor.Örnek olarak Twitter ve Facebook'da sitenizin başka kişiler tarafından paylaşılması size ek bir seo değeri kazandırıyor.Çünkü şu şekilde düşünüyorlar ; 'farklı kişiler bu siteyi öneriyorsa iyi bir sitedir'.Aslında bu düşünce çok iyi.Google'da bu şekilde bir sistem getirse fena olmaz.

Yandex için backlinkler çok önemli.Sitenizin ne kadar çok backlinki varsa (kaliteli) o kadar üst sıraya çıkıyor.Tabii bu backlink çokluğundan kastımız çöp siteler haricidir.Hemen kalkıp onlarca backlink kasmaya çalışmayın. İndex hızı olarak Yandex çok yavaş.Tek sevmediğim
 

Jeunx

Üye
Katıldı
Mesajlar
5
Yaş
21
Kredi
0
Yandex'in arama motoru dışındaki servisleri de gayet iyi ve yararlı.
Yandex.Çeviri ve Yandex.Disk sıkıkla kullandığım platformlardan.
Makale için teşekkürler
 

mute8100

Üye
Katıldı
Mesajlar
1
Kredi
0

Bu konuyı kimler okuyor

Benzer konular

Top