Öneri Altın Değerinde 10 Dil (1 İzleyici)

La donna

sendlistdigital.com
Admin
Katıldı
Mesajlar
143
Yaş
31
Kredi
440
Dil öğrenmek önemli bir yatırımdır. Pek çoğumuz bir gereksinim olarak İngilizce öğreniyoruz. Ama ekstra bir dil bizi çok farklı bir aşamaya taşıyabilir. İngilizce'ye odaklanmak güzel olsa da çok yararı olacak dilleri göz ardı edebiliyoruz.

Hangi dili öğrenmek daha avantajlı?​

1.Korece​

Korece ülkemizde popüler bir dil olarak görülüyor. Bu önemli bir adım diyebiliriz. Ama Korece düşündüğünüzden çok daha faydalıdır. Gazetecilik ile uğraşanlar için mutlaka Korece büyük bir avantajdır. Kuzey Kore ve Güney Kore, Asya politikasında kilit önem taşıyorlar.

2.İspanyolca​

İspanyolca deyince aklımıza ilk olarak İspanya geliyor. Ama bunun ötesinde Güney Amerika ülkeleri ile oldukça iyi ekonomik ilişkilerimiz var. İspanyolca ihracaat alanında çalışacaklar için çok faydalıdır.

3.Fransızca​

Tek bir ülkede konuşulan bir dili öğrenmektense dünya genelinde konuşulan bir dili öğrenmek daha büyük avantaj sağlar. Fransızca, İsviçre ve pek çok Afrika ülkesinde Fransızca konuşuluyor.

4.Vietnamca​

Vietnam dünya pazarına yeni girmeye başlamış 100 milyon nüfuslu bir ülkedir. Diğer bir deyişle bir fırsatlar bütünüdür. Vietnamcayı iyi bir yatırım olarak cebinize koyabilirsiniz.

5.Tayca​

Güney Doğu Asya'nın turizm ülkelerinden bir tanesi Tayland'dır. Hem kültür hem de sanat anlamında ön plandadır.

6.Japonca​

Teknoloji alanında çalışacaklar için Japonca tercih edilebilir. Japonya bir fırsatlar ülkesi olmakla birlikte dil bariyeri bazen zorluğa sebep olabilir. Tabi Japon kültürü sevildiği için belki daha yüksek motivasyonla çalışılabilir.

7.Çince​

Çin'in dünya genelinde ekonomik ve siyasi etkinliği çok arttı. Bu anlamda Çince para kazanmanız için çok fayda sağlar. Tabi Çince için çok disiplinli bir süreç gerekiyor.

Çince özelinde Brics ülkelerinden ve dillerinden bahsetmek istiyorum. Bu ülkelerin yükselen ekonomileri sebebiyle gelecekte önemli rol oynayacaklardır. Brics ülkeleri sırasıyla Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika'dır. Hindistan ve Güney Afrika'da İngilizce yaygın konuşulur. Diğer üç ülkenin dilini daha fazla tavsiye ediyorum

8. Arapça​

Ortadoğu'nun en yaygın dili olması ve satış sektöründe çok kullanılması nedeniyle listenin en değerli dillerinden biri diyebilirim. Yurt dışında Birleşik Arap Emirlikleri, Katar gibi ülkelerde çalışmak isteyenlere tavsiye ediyorum.

9.Portekizce​

Portekiz spor dünyası için önemli bir ülkedir. Öte yandan Brics ülkesi olan Brezilya'nın da anadili Portekizcedir. Portekizceyi de herkese öneriyorum.

10. Rusça​

Brics'in son ülkesi tabi ki Rusya'dır. Rusça uzun zamandır ülkemizde de popülerdir. İhracat için ciddi avantaj sağlayacak dillerden bir tanesidir.
 

BaRRaCuDa

Root Admin
Admin
Katıldı
Mesajlar
1,908
Yaş
39
Kredi
789
Çince ve İspanyolca'nin ileride büyük önem taşıyacagini düşünüyorum. Ozellikle Çince
 

La donna

sendlistdigital.com
Admin
Katıldı
Mesajlar
143
Yaş
31
Kredi
440
Çince ve İspanyolca'nin ileride büyük önem taşıyacagini düşünüyorum. Ozellikle Çince
Çince en yüksek ek gelir kazandıracak dil olabilir. Ama Japonca ve Çince alfabeleri nedeniyle batılılara biraz zor geliyor.
 

Bu konuyı kimler okuyor

Benzer konular

Top