VR gözlüğü Project Morpheus Yeni Prototip GDC (1 İzleyici)

BaRRaCuDa

Root Admin
Admin
Katıldı
Mesajlar
1,908
Yaş
39
Kredi
789
PS4 için geliştirilen VR gözlüğü Project Morpheus, yeni prototipiyle GDC 2015'te görüldü. Sony, gözlüğün ne zaman çıkacağını da açıkladı.
herkes-onu-bekliyor-cikis-tarihi--5378115.Jpeg

eni prototip, eskisine oranla gelişmiş özellikler sunuyor. Tasarım olarak da son derece şık görünen gözlük, şu değişikliklerle birlikte son kullanıcı sürümüne çok daha yaklaşmış durumda:


- OLED ekran: 5¨lik LCD yerine yeni prototip, 5.7¨lik 1920 x RGB x 1080 bir OLED ekran kullanıyor. Bakış açısı genişletilmiş, motionblur ortadan kaldırılmış.

- 120hz yenileme hızı: Gözlüğün yenileme hızı, iki katına çıkarılmış.
- Süper düşük gecikme oranı: Bu da yarıya indirilmiş. Yeni gözlüğün gecikme oranı, 18ms.
- Daha doğru izleme: İzleme kapasitesini artırmak için Sony, gözlüğe 3 LED daha eklemiş. Bu LED’lerin ikisi yanda, biri de önde. Bu da, diğer LED’lerle birlikte Project Morpheus’a daha performanslı bir 360 derecelik izleme kabiliyeti sunmuş.
- Kullanıcı dostu tasarım: Tasarım sadece şık olmamış, aynı zamanda ergonomi ve konfor anlamında da geliştirilmiş. Yüze gelen ağırlık ve baskı da azaltılmış. Tüm bunlarla birlikte, uzun saatler boyunca daha rahat bir Oyun deneyimi düşünülmüş.
Sony, Project Morpheus’un E3'te ve sonrasında çok daha detaylandırılacağını belirtmiş. Ürün çıkana kadar, elimizde bolca bilgi olacak gibi.

Son zamanlarda VR, pek çok firmanın yoğun mesai harcadığı bir konu hâline geldi. Oculus’un yanı sıra Valve, HTC ve Samsung da bu alanda çalışmalar yapıyor. VR, oyunculuğun yakın geleceğine yön verecek yeni teknolojimiz gibi duruyor. Ne olacağını zaman gösterecek.
 

Bu konuyı kimler okuyor

Benzer konular

Top